VIDEO Pogledajte majstorski pogodak Pitomačanina Dominika Babića u pobjedi hrvatske U-15 reprezentacije protiv Bugarske

Hrvatska U-15 reprezentacija otvorila je jučer (srijeda) nastup na 3. Memorijalnom međunarodnom turniru “Vlatko Marković” uvjerljivom pobjedom protiv Bugarske rezultatom 3:0.

Utakmica je riješena već nakon dvadesetak minuta igre. Maro Kosović svojim pogotkom u 10. minuti načeo je bugarsku mrežu, a već se u 16. minuti ponovno upisao u listu strijelaca. Treći pogodak, a ujedno i majstorija, djelo je Pitomačanina Dominika Babića u 24. minuti susreta, inače člana Nogometnog kluba Osijek, koji je poziv izbornika Sergeja Milivojevića praktički dobio nekoliko dana uoči samog turnira i tako na najbolji mogući način opravdao ukazano povjerenje. U drugom susretu skupine A Bjelorusija je s 4:2 bila bolja od Sjeverne Makedonije.

Turnir je organiziran uz potporu Fifinog Forward 2.0 programa i nosi ime bivšeg igrača, trenera, izbornika, nogometnog djelatnika i počasnog predsjednika HNS-a, koji je kao predsjednik vodio Hrvatski nogometni savez u razdoblju od 1998. do 2012. godine, a preminuo 23. rujna 2013. godine.

-Dečkima je ovo, praktički, prvo međunarodno iskustvo. Zbog pandemije nisu igrali na Uefinom razvojnom turniru, niti odradili zimski kamp. U tom kontekstu moramo biti presretni činjenicom da je Hrvatski nogometni savez uopće uspio organizirati ovaj turnir. Generacija 2005. godišta ostvarila je devet pobjeda iz devet utakmica uz gol-razliku 24:1, nadam se da ćemo i s ovim dečkima nastaviti na tom tragu, a ovaj turnir poslužit će nam i kao svojevrsna selekcija. Nekim igračima ovo će biti prilika da skrenu pozornost svojim igrama – rekao je izbornik hrvatske U-15 reprezentacije, Sergej Milivojević za HNS

U skupini B Rusija je bila bolja od Bosne i Hercegovine (3:0), a susret između Litve i Albanije okončan je remijem (2:2).

(www.icv.hr, ts, HNS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content