E-impuls: 8 slatinskih poduzetnika dobilo gotovo 1,3 milijuna kuna

Počeli su pristizati rezultati projektnih prijava “E-impuls” koje Gradska razvojna agencija Slatine prijavila u rujnu 2016. godine. Ukupna vrijednost odobrenih projekata iznosi 2.295.316,11 kn od čega je 1.293.061,42 kn bespovratnih sredstava koje će slatinski poduzetnici iskoristiti za razvoj vlastitog poslovanja, a realizacijom projekata, osigurava se preko 10 radnih mjesta što je veliki doprinos za razvoj poduzetništva u gradu Slatini.

Ovi pokazatelji odnose se na 8 poduzetnika koji su dobili potvrdu Ministarstva dok neki poduzetnici još čekaju na rezultate. Slatinski poduzetnici ostvarili su potporu od 65% ako su mala poduzeća odnosno 85% ako su mikro poduzeća. Poziv je bio usmjeren na poticanje zapošljavanja, očuvanje radnih mjesta te povećanje prihoda od prodaje proizvoda i usluga.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga izveden je iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., objavljenog od Ministarstva poduzetništva i obrta. GRAS i dalje radi na razvoju poduzetništva u gradu Slatini, a osim poduzetništva, usmjeren je i na ostala područja (kultura, obrazovanje, turizam..) te aktivno radi na privlačenju novih projekata i suradnji s velikim brojem dionika.

(gras.com.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content