Uskrsni doručak u središtu Orahovice: Suhomesnate delicije za sve građane, a djeca lovila zeca i natjecala se u kvrcanju i traženju pisanica

Grad Orahovica i Turistička zajednica uz suorganizaciju Reda vitezova Ružice grada i ove su godine za svoje sugrađane organizirali Uskrsni doručak u središtu grada. Za sve građane Udruga kuhara grada Orahovice pripremila je slastan blagdanski stol sačinjen od prepoznatljivih slavonskih suhomesnatih proizvoda:

-U svojoj domeni pripremili smo blagdanski stol želeći prikazati veliko bogatstvo slavonske i orahovačke gastronomije. Hvala kolegama iz Udruge koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i sudjelovali u pripremi – rekao je predsjednik Udruge kuhara Dražen Šafar. Blagdanski stol blagoslovio je potom župnik orahovački, velečasni Željko Strnak.

0204uskrsnidorucak4

Nakon blagoslova i podjele hrane, održani us sadržaji za djecu. Djeca su se natjecala u tri igre, traženju pisanica, lovljenju zeca te kvrcanju pisanica, a sve je zaključila sjajna i vesela predstava mađioničara:
-Hvala svim roditeljima i prije svega djeci koji su došli u središte našeg grada, nadam se da su svi dobro zabavili jer ovo je i bilo pripremljeni samo zbog njih. Svima još jednom Sretan Uskrs – rekla je orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

0204uskrsnidorucak2

Iako su službeno proglašeni pobjednici svih igara, opći zaključak bio je da su najveći pobjednici sva djeca koja su došla u središte grada:
-Bilo je jako lijepo i još sam uspjela pobijediti u kvrcanju pisanica. Moje prijateljice i ja smo se super zabavile kao i sva druga djeca – rekla je pobjednica u kvrcanju pisanica Eleonora Kostelac čiji je obiteljski trijumf potvrdio i njen brat Tomislav pobijedivši u traženju pisanica,
(www.icv.hr,vg)

0204uskrsnidorucak6

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content