FOTO Nakon četiri dana vrhunskog spektakla spušten je zastor na 11. Ferragosto Jam

Teško je uistinu riječima opisati onome koji nije bio, vidio i doživio, jer ovo se jednostavno mora osjetiti. Da, to je Ferragosto, sajam s dušom koji spaja sve, izvođače, publiku, novinare, organizatore, osiguranje, osoblje, svi su na Ferragostu jedna velika obitelj. Nakon 4 dana vrhunskog spektakla, zastor je spušten, dojmovi su još uvijek svježi, a puno srce i duša te nadasve promukli glas govori sve.

DSC 0170 Custom 1

Zadnja dva dana petodnevnog festivala koji više nego uspješno 11 godina organizira sjajna ekipa orahovačke Udruge “Klub dostava zvuka” predvođena neuništivim i neumornim Markom Nemecom, oduševila su tisuće ljudi i poslala veličanstvenu poruku cijeloj Hrvatskoj, poruku zajedništva, osmijeha, prijateljstva, glazbe i poruku života bez predrasuda. Glazba je pobijedila sve.

DSC 0541 Custom

Subota je donijela dvije posebne dnevne priče. Na Izštekanom stageu u ranim poslijepodnevnim satima predstavila se jedinstvena ”žena za sva vremena” – Zdenka Kovačiček koju je pratilo mnoštvo mladih i zajedno s njom otpjevalo nekoliko njenih hitova.

DSC 0065 Custom

Nakon nesalomljive Zdenke, na istom prostoru uslijedila je predstava ili monodrama Marina Ivanovića-Stoke. Središnji Addiko Piknik stage svoja vrata otvorio je nastupom Knutovog kofera, potom se predstavio Bruto Getto pa Sassja, a sjajno zagrijavanje dala je legendarna Gužva u 16-ercu.

DSC 0105 2 Custom

A onda su se grla užarila, krenuo je vrhunac večeri, vrhunac festivala. Sjajni Ripper i njegov Pips Chips and Videoclips oduševili su svojim osebujnim načinom izvedbe i nekoliko puta vraćani na bis. Potom su uslijedili trenuci za uživanje ljubitelja hip-hopa jer je na otvorenu scenu Ferragosta stupio popularni dvojac Woo-Target ili Tram 11 koji odnedavno ponovno nastupa zajedno:

DSC 0327 Custom

-Ovo je nešto sjajno, a posebno mi je drago da je to u mojoj Slavoniji. Nastupali smo nekoliko puta u Orahovici, no prvi smo puta na Ferragostu i ovo nam je definitivno jedan od najdražih nastupa u životu. Ako nas Marko i ekipa pozovu i iduće godine, tu smo, jedva čekamo. – rekao je General Woo.

DSC 0422 Custom e1533540871983

Nakon Tramovaca, kako drugačije nego s dozom lude koreografije, ovoga puta s barbikama na jaknama pojavio se Mrle i njegov LET3. Sat i nešto divlje svirke i tisuće s visoko podignutim rukama u zraku. Nakon svojstvenih Riječana, priča je završila nastupom Bad Copya. U sitnim satima još je na Silent stageu nastupilo nekoliko DJ-eva, Mario, Omer i Kneža i to je bilo to.

(www.icv.hr, vg)

DSC 0368 Custom e1533540879650 DSC 0265 Custom e1533540886986 DSC 0088 2 Custom e1533540894237

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content