Skupština Udruga matice hrvatskih umirovljenika općine Suhopolje

Udruga matice hrvatskih umirovljenika općine Suhopolje održala je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je u nazočnosti velikog broja članova i pozvanih gostiju predsjednica Udruge Tuga Reder podnesla iscrpno izvješće o radu tijekom 2015. godine. Osim humanitarnog djelovanja i uključivanja u društveni život Općine, kalendar je bio bogat različitim aktivnostima u koja se uključivao velik broj članova: doček Nove godine, Poklade u mjestu, Martinje, Međunarodni dan žena, Vincekovo, Uskrs i humanitarna prodaja pisanica oslikanih vrijednim rukama članova Udruge.

Prigodne izložbe u prostoru Udruge uvijek sa zanimljivim izlošcima privuku redovito brojne posjetitelje. U Mjesecu hrvatske knjige stalne su nam “animatorice” gospođe iz Gradske knjižnice Virovitica; predavanja policijskih službenika, SOS Virovitica, povremena kontrola zdravlja koja je moguća u našem prostoru (spirometrija, šećer) i drugo.

Zavirite li u naše dvorište “pozdravit” će vas cvjetni nasadi.
Desetak članova prošlo je računalni tečaj zahvaljujući dragovoljnoj poduci ravnatelja suhopoljske škole, gospodinu Škrabi.

Odlazili smo na kupanje, posjećivali starije i nemoćne članove uz prigodni darak. Kao u svim udrugama umirovljenika socijalna je osjetljivost naš primarni zadatak – nabava različitih potrepština na obročnu otplatu.

Sve nabrojeno odvijalo se uz značajnu podršku i pomoć Općinske vlasti na čelu s a načelnikom gospodinom Brlekom.
Nakon obvezatnog dijela nastavismo druženje uz glazbu, što je dokaz da “godine nisu važne” kad je srčanosti i druželjubivosti.

(www.suhopolje.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content