UOSI Slatina potpisala ugovor s Općinom Čađavica

Udruga osoba s invaliditetom Slatina i Općina Čađavica sklopili su ugovor o sufinanciranju trogodišnjeg programa ”Pomoć u kući – prevencija institucionalizacije osoba s invaliditetom –lll”.

Osim u Općini Čađavica gdje je načelnik Rončević potpisao ugovor zajedno sa Dijanom Zelenka predsjednicom UOSI Slatina, isti program provodi se i u Općinama Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje i Voćin.

Nastavak je to trogodišnjeg programa koji je ciklus završio 31.svibnja 2017. Kao oblik izvaninstitucionalne socijalne usluge cilj mu je osigurati nastavka podrške za što neovisnije življenje osoba s invaliditetom svih životnih dobi i povećanje njihove socijalne uključenosti u život zajednice te prevenciji ili odgodi institucionalizacije.

Projektom se usluga korisnicima pruža u njihovim domovima s ciljem povećanja mogućnosti i želje za ostankom u vlastitom domu i okruženju.

Glavne aktivnosti programa su pružanje pomoći u kući za 84 korisnika po katalogu usluga dva do tri puta tjedno, zatim kontinuirano educiranje pružatelja usluga, te izrada planova i programa rada te praćenje provođenja projekta.

Osim općina partneri u projektu koji će potrajati do 31. svibnja 2020. godine su Centar za socijalnu skrb i Grad Slatina. (http://www.opcina-cadjavica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content