S.A.R.S. oduševio mlade, a Najbolji hrvatski tamburaši sve generacije Orahovčana

U sklopu 50. Orahovačkog proljeća, u središnjem, orahovačkom gradskom parku održana su dva velika koncerta. U petak, je tradicionalno održan rock koncert, a puni orahovački park oduševio je beogradski sastav S.A.R.S. svojim osebujnim žanrom i načinom izvedbe. ”Lutka” ”Klinka”, ”Perspektiva” i drugi hitovi pjevali su se u glas, a publika je nekoliko puta vraćala
S.A.R.S na binu. Večer potom bila je rezervirana za tamburicu i slavonsku kulturnu baštinu.

Na ljetnoj pozornici središnjeg gradskog parka građanima su se prvo predstavili članovi kulturno-umjetničkih društava, Folklornog ansambla Broda iz Slavonskog Broda, Hrvatski kulturni centar ”Bunjevačko kolo” iz Subotice te domaćin kulturno-umjetničko društvo ”Crkvari”. Domaćine iz Crkvara su predstavili Muška pjevačka skupina s nekoliko izvornih pučkih pjesama te folklorna s koreografijom slavonskih pjesama i plesova pod nazivom ”Presjekača-slavonska kraljica”. Središnji dio kulturno-umjetničkog programa bio je nastup Hrvatskog kulturnog centra ”Bunjevačko kolo” iz Subotice koji su očarali koreografijama ”Bunjevački plesovi” i ”Linđo”. Mladi su Bunjevci pokazali svu ljepotu i čar folklora, a posebno svojim osmijehom dočarali ogromnu ljubav prema narodnoj baštini:

– Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu našeg i KUD-a Crkvari, odnosno s gospodinom Stankom Jovićem, često dolazimo u Orahovicu i uvijek nam je ovdje prelijepo. Šteta samo da nije došlo malo više ljudi na ovaj kulturno-umjetnički program, no mi smo uživali i nadam se zabavili Orahovicu. – riječi su vrhunskog koreografa iz Subotice Andrije Bašića Palkovića:
Nakon nastupa KUD-ova, krenula je večer istinske i jedinstvene hrvatske tambure u režiji jedni, jedinih Najboljih hrvatskih tamburaša.

Dva puna sata, pune slavonske duše, Stanko Šarić i društvo po tko zna koji put su pokazali da su oduvijek prepoznatljivost, zaštitni znak Slavonije:

– Iako smo svirali po Orahovici okolici proteklih godina, dugo je prošlo od našeg zadnjeg velikog koncerta ovdje. Jako volimo doći u Orahovicu i podijeliti s ovom sjajnom publikom sve ono što čitav život radimo i što nas čini onim što jesmo – rekao je Stanko Šarić orahovačkoj publici.

Slavonsku večer zaključili us zajednički TS Gentlmeni iz Osijeka te legenda tamburaške glazbe, sjajni Stjepan Jeršek Štef. (www.icv.hr, vg)