POVODOM DANA VPŽ U sjećanje na poginule i nestale hrvatske branitelje “Glasnici istine” trče ultramaraton

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine i njihovi prijatelji iz Osijeka, Josipovca, Volodera, Zagreba, ali i domaći trkači iz Virovitice, Slatine, Nove Bukovice, a pod pokroviteljstvom Županije i župana Igora Androvića, trče 5. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara.

IMG 4139 Custom

Start ultramaratona bio je „na zapadu županije“, u Kladarama, a “cilj“ je na istoku, u Staroj Jošavi. Uoči starta, sve sudionike su pozdravili zamjenik načelnika Općine Pitomača Ivan Erhatić i Pavo Tutenov, predsjednik udruge Glasnici istine Virovitičko-podravske županije.

– Ovo je peto izdanje ultramaratona koji smo posvetili svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s područja Virovitičko-podravske županije. Štafetno će ga trčati više od 20 maratonaca. Na ovaj način, mi trčanjem, širimo istinu o Domovinskom ratu – zaključio je Pavo Tutenov, predsjednik Udruge Glasnici istine Virovitičko-podravske županije.

40519958 857862437935716 1199176094771576832 n Custom

Na ovaj način maratonci Glasnika istine i njihovi prijatelji, spajaju istok i zapad Virovitičko-podravske županije, čuvajući sjećanja da se ne zaboravi istina o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku.

(www.vpz.hr, foto: D. Bažulić i K. Toplak)

[g-gallery gid=”476996″]

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content