ZA LAKŠE I SIGURNIJE KRETANJE Završeni radovi na izgradnji pješačke staze u Četekovcu vrijedni više od 400 tisuća kuna

Općini Mikleuš iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice u 2019. godini, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU odobrena su sredstva za izgradnju pješačke staze u Četekovcu.

Radovi su obuhvatili izvođenje radova sa južne strane ceste (pješačka staza u duljini 387 metara) i izvođenje radova sa sjeverne strane ceste (pješačka staza u duljini 102 metra).

Uz izgrađenu pješačku stazu izgrađen je cijevni propust i ograde te potporni zid i ograda potpornog zida.

-Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 424.636 kuna te troškovi stručnog nadzora, u iznosu od 9.184 kuna, odnosno ukupna investicija izgradnje pješačke staze u Četekovcu iznosi 433.820 kuna od kojeg iznosa, sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iznose 300.000 kuna, dok je razlika sredstava u iznosu od 133.820 kuna iz Proračuna Općine Mikleuš u 2019. godini – kaže načelnik Milan Dundović.

Radove izgradnje pješačke staze izvela je “Cestogradnja” d.o.o. Slatina, dok je stručni nadzor proveo dipl. ing. građ. Željko Šaponja.

-Realizacijom ovog projekta, postignut je konačan cilj, a to je lakše i sigurnije kretanje i pokretljivost lokalnog stanovništva, sigurnost djece, učenika, mladih i starijih osoba, odnosno svih sudionika u prometu te revitalizacija i poboljšanje kvalitete života stanovnika, a što je jedan od preduvjeta za sprječavanje iseljavanja mladih – zaključio je Dundović.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content