U Crncu i ove godine najprepoznativije maškaranje: Kroz dva dana poklada predstavit će se uvijek maštovite i unikatne maškare

Najstarije i najupečatljivije maškaranje u široj regiji je svakako ono u malom mjestu središta iste općine, Crncu. Crnčani su prepoznatljivo maštoviti, unikatni i zabavni, a ono što ih posebno krasi sve maske rade sami, od prirodnih materijala i ideje stvaraju iz vlastite mašte. Onaj tko želi vidjeti prave maškare mora doći u u ovu pravu slavonsku Veneciju.

Ove godine, poklade u Crncu bit će održane tradicionalno zadnji vikend i utorak uoči početka Korizme. Dakle, u nedjelju 23. veljače kreće crnačka mašakarana bajka od 13 sati okupljanjem maski u dvorištu područne škole, a pola sata kasnije kreće povorka ulicama mjesta.

0403maskarecrnac 11

Nakon obilaska Crnca, slijedi čitanje optužnice i tradicionalno kažnjavanje ”lakomca”, a potom i dijela poklona sudionicima i proglašenje najbolje maske. Program će biti popraćen slavonskom tamburicom, a svi posjetitelji će besplatno biti posluženi kuhanim vinom i neizostavnim krafnama.

0403maskarecrnac 2

Priča se nastavlja u utorak, 25. veljače tradicionalnom pokladnom zabavom u mjesnom domu od 20:00 sati, a pred sma kraj večeri bit će nagrađene najbolje maske. Organizator ove vrhunske pokladne zabave već je godinama Dobrovoljno vatrogasno društvo Crnac, a pokrovitelj Općina. Crnčani pozivaju sve da dođu u njihov kraj, ludo se zabave i opuste i uživaju u pokladnim danima kakvi se kod nas rijetko gdje viđaju. (www.icv.hr, vg)

0403maskarecrnac 12

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content