I ljekarne rade skraćeno: Ovako će raditi ljekarne Doma zdravlja na području Virovitičko-podravske županije

Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo potvrdila je u ponedjeljak da od jutros i ljekarne rade u skraćenom radnom vremenu od 8,00 do 17,00 sati, dok dežurne i dalje rade od 0,00 – 24,00.

Soldo je pozvala sve građane koji to mogu da bez valjanog razloga ne dolaze u ljekarne, istaknuvši da će lijekova biti dovoljno.

– Apeliram na sve građane koji mogu da ostanu kući jer ako zaraze ljekarnike, morat će se zatvoriti ljekarne, a to će stvoriti probleme s distribucijom i dostupnosti lijekova. Za razdoblje od nekoliko mjeseci ima dovoljno svih lijekova, bezreceptnih i onih za kronične terapije. Ne kupujte lijekove kako bi stvarali kućne zalihe – rekla je Soldo na HRT-u. Opetovala je kako ljudi koji imaju sumnju da su bili u kontaktu s nekim tko je zaražen koronavirusom, moraju ostati kod kuće.

Soldo je kazala da zaštitnih maski i rukavica u ljekarnama ima malo.

– Toga u ljekarnama ima jako malo, dolazi u kapaljkama. Standardni dobavljači toga više nemaju i to zato što se aktivirala praksa ratnog profiterstva, maska koja je koštala 20 lipa sada u nabavi košta šest kuna – rekla je, uvjerena da dio građana kući ima dovoljno takve opreme da im dio i ne treba.

Ivica Fotez, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, naglasio je kako će Gradska ljekarna u Virovitici biti dežurna ljekarna.

– Ona će raditi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Ostale ljekarne rade, počevši najranije od 8,00, a najkasnije do 17,00 sati. Subotom će to biti od 9,00 – 12,00 sati. (hrt.hr, vpz.hr,)

Hrvatska ljekarnička komora objavila mjere zaštite od koronavirusa za sve koji ovih dana idu u ljekarne

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content