Turistička zajednica Čačinci uz pomoć Općine, Osnovne škole i Društva Naša djeca “spasila” Advent

foto: Turistička zajednica Čačinci

Turistička zajednica Čačinci svake godine na najljepši mogući način uljepša blagdane svojim sumještanima. Ove godine zbog koronavirusa sve je drugačije, no uz veliku pomoć Općine, Osnovne škole i Društva „Naša djeca“ ipak su uspjeli „spasiti“ Advent.

– Nažalost ove godine zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 moramo pokazati odgovornost i pridržavati se preporuka i mjera pa je samim time uobičajeni program „Advent u Čačincima“ otkazan. No, u suradnji s vrtićem i osnovnom školom ipak smo uspjeli organizirati darivanje djece povodom blagdana svetog Nikole i urediti mjesto prigodnim božićnim dekoracijama. Isto tako, u suradnji s Osnovnom školom i Društvom „Naša djeca“ vratili smo tradiciju donošenja Betlehemskog svjetla mira u Čačince, na što smo posebno ponosni – istaknula je direktorica Turističkog ureda Ana Marunica. Naglasila je kako zacijelo svi čeznu za onim običnim Adventom u Čačincima, kada se u punom sjaju organizira bogat program koji se sastoji od niza aktivnosti u kojima uživaju i djeca i odrasli – darivanje djece povodom blagdana svetog Nikole, božićne radionice za djecu i druženje s Djedom Božićnjakom, prigodno ukrašavanje mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...
foto: Turistička zajednica Čačinci

Tu je i božićni sajam na kojemu lokalni obrtnici i OPG-ovi predstavljaju svoje rukotvorine i tradicionalne proizvode, autohtone domaće delicije koje su karakteristične za ovaj kraj, a sve to uz zvukove tradicionalnih božićnih pjesama. Ove godine nažalost sve je to odgođeno, a neće biti ni tradicionalnog božićnog koncerta na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika. Vjernici će u Božiću uživati dostojanstveno i u krugu obitelji, a na temeljne vrijednosti – jednostavnosti, poniznosti i dobrotu – podsjećat će ih Betlehemsko svjetlo u štalici pokraj župne crkve.

– Želimo svim našim sumještanima puno zdravlja i sreće, da nam ovo zlo što prije završi i da se, kad prilike dopuste, ponovno družimo na našim tradicionalnim manifestacijama. Vjerujem da svi s nestrpljenjem čekamo Advent 2021. koji će, već sada mogu obećati, biti nezaboravan – zaključila je Ana Marunica.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”616516″]