Turistička zajednica Čačinci uz pomoć Općine, Osnovne škole i Društva Naša djeca “spasila” Advent

Turistička zajednica Čačinci svake godine na najljepši mogući način uljepša blagdane svojim sumještanima. Ove godine zbog koronavirusa sve je drugačije, no uz veliku pomoć Općine, Osnovne škole i Društva „Naša djeca“ ipak su uspjeli „spasiti“ Advent.

– Nažalost ove godine zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 moramo pokazati odgovornost i pridržavati se preporuka i mjera pa je samim time uobičajeni program „Advent u Čačincima“ otkazan. No, u suradnji s vrtićem i osnovnom školom ipak smo uspjeli organizirati darivanje djece povodom blagdana svetog Nikole i urediti mjesto prigodnim božićnim dekoracijama. Isto tako, u suradnji s Osnovnom školom i Društvom „Naša djeca“ vratili smo tradiciju donošenja Betlehemskog svjetla mira u Čačince, na što smo posebno ponosni – istaknula je direktorica Turističkog ureda Ana Marunica. Naglasila je kako zacijelo svi čeznu za onim običnim Adventom u Čačincima, kada se u punom sjaju organizira bogat program koji se sastoji od niza aktivnosti u kojima uživaju i djeca i odrasli – darivanje djece povodom blagdana svetog Nikole, božićne radionice za djecu i druženje s Djedom Božićnjakom, prigodno ukrašavanje mjesta.

advent cacinci 3 Custom
foto: Turistička zajednica Čačinci

Tu je i božićni sajam na kojemu lokalni obrtnici i OPG-ovi predstavljaju svoje rukotvorine i tradicionalne proizvode, autohtone domaće delicije koje su karakteristične za ovaj kraj, a sve to uz zvukove tradicionalnih božićnih pjesama. Ove godine nažalost sve je to odgođeno, a neće biti ni tradicionalnog božićnog koncerta na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika. Vjernici će u Božiću uživati dostojanstveno i u krugu obitelji, a na temeljne vrijednosti – jednostavnosti, poniznosti i dobrotu – podsjećat će ih Betlehemsko svjetlo u štalici pokraj župne crkve.

– Želimo svim našim sumještanima puno zdravlja i sreće, da nam ovo zlo što prije završi i da se, kad prilike dopuste, ponovno družimo na našim tradicionalnim manifestacijama. Vjerujem da svi s nestrpljenjem čekamo Advent 2021. koji će, već sada mogu obećati, biti nezaboravan – zaključila je Ana Marunica.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”616516″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content