Osmaši se oprostili od orahovačke OŠ Ivane Brlić-Mažuranić: Matej Jurlina najbolji učenik

Još jedna generacija orahovačkih osmaša po posljednji je puta sjela u osnovnoškolske klupe. Mahnuli su na pozdrav, oprostili se sa suzama, zagrljajima i osmijehom i krupnim koracima krenuli u novo poglavlje svoje knjige života i obrazovanja. U društvenoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić održana je mala završna svečanost oproštaja 8.a, 8.b i 8.c. od škole uz nazočnost gradonačelnika Orahovice Saše Ristera te ravnateljice škole Maje Škraba. 

Najboljim učenikom škole proglašen je učenik 8.b Matej Jurlina, a kao odlikaše svih osam godina škola je nagradila učenike 8.a Luku Jurjevića, Luku Marenića, Lanu Nuić, Tenu Šafer i Ninu Tikvan, zatim 8.b Mateja Jurlinu, Mateu Mlakar, Josipa Konopeka, Karlu Boljkovac i Ivana Kadežabek te 8.c Ivonu Lovrić, Samanthu Budimir i Stefana Ličinića. Za izniman doprinos kulturnom i javnom životu škole pohvaljeni su učenica 8.c Helena Zeman, učenik 8.b Erik Šimon i učenica 8.c Samantha Budimir.

2506osmasi

Ravnateljica Maja Škraba teško je savladavala emocije pred učenicima te im poručila:

– Draga moja djeco, opraštajući se od vas prisjetila sam se onih malih i uplašenih prvašića koje su mama s puni očima suza držale za ruku, a vi niste znali što vas očekuje i kako ste sami rekli kroz video uratke, kao da osvajate Mount Everest. I uspjeli ste, osvojili ste taj Mount Everest, došli ste do kraj i ostavili dubok trag u ovoj školi kao generacija izvrsnih sportaša, glazbenika i prije svega odličnih i pametnih učenika sa vrhunskim rezultatima te učenika koji su sudjelovali u svim događanjima škola sa srcem i osmijehom. Draga djeco hvala vam od srca za sve, mi vas nećemo nikada zaboraviti, a nadamo se niti vi nas i ono što jedino želim je da budete dobri ljudi – rekla je Škraba.

2506osmasi 2

Nagrade najboljima osigurao je Grad Orahovica, a uručio im je uz ravnateljicu Škraba, gradonačelnik Saša Rister:

– Posebna je čast biti danas ovdje na kraju jednog dijela životnog obrazovanja naših mladih sugrađana i dodijeliti nagrade najuspješnijima. Dragi osmaši, vi ste danas svladali jednu stepenicu više svog života i obrazovanja, a siguran sam kako će slijedeća životna stepenica biti novi izazov za još bolje rezultate i uspjehe jer ste pametni, mladi i sposobni i možete jako puno. Moram poručiti nešto i roditeljima, nemojte biti ljuti i nervozni, budite uz vašu djecu još malo jer prebrzo će proći nove godine i oni će postati veliki, odrasli i otići – rekao je Rister.

Na kraju su uručene i svjedodžbe, a nastavljena je i tradicija, naime, svi osmaši i njihovi učitelji uz ravnateljicu i gradonačelnika, zajedno su se fotografirali u holu škole.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content