SREBRNI JUBILEJ Fra Robert Perišić na zagrebačkom Sigetu proslavio 25 godina svećeništva

Fra Robert Perišić, koji je 15 godina bio župnik i gvardijan u virovitičkoj župi sv. Roka, proslavio je ovog vikenda svoj srebrni jubilej, odnosno 25 godina svećeništva, u župi Uzvišenja Sv. Križa na zagrebačkom Sigetu, u kojoj je kao župnik namješten nakon Virovitice.  

“Srebrni mladomisnik” prvo je u subotu služio tradicionalnu latinsku misu, na kojoj je Bogu i braći franjevcima zahvalio na četvrt desetljeća svećeništva i svima koji ga prate na tom putu, a potom je zahvale uputio vjernicima i u nedjelju na svečanoj svetoj misi.

Fra Ivan Miklenić u propovjedi je zahvalio fra Robertu koji mu je “oduvijek bio prijatelj, a potom postao i brat u Redu manje braće, franjevcima”, naglasivši kako ga kao svećenika uvijek krasi skromnost, dobrota, širina duha, malenost i uslužnost.

Fra Miklenić podsjetio je slavljenika je na važnost služenja Kristu u zajedništvu s vjernicima, živom Crkvom koja se danomice uzajamno izgrađuje molitvama. 

Potaknuo ga je da i dalje otkriva Krista u svom poslanju i njeguje sve kreposti koje je primio u svećeničkom zvanju, naglasivši pritom važnost duhovnog očinstva za svaku dušu koja mu je kao svećeniku povjerena. 

-Zahvalan Bogu, koji mi je dao neizrecivo više negoli sam molio, prikazujem vječnom Ocu ovu žrtvu svete Mise o dvadeset i petoj godini svećeničke službe u Redu manje braće. Kad mi je bilo najteže u životu, kad sam mislio da je zaista kraj, zavapio sam Bogu i rekao: udijeli mi milost da Ti služim samo jednu misu. Ne samo da mi je udijelio milost za jednu, već za stotine misa koje sam služio u ovih 25 godina.

Dao mi je franjevačku braću i sestre i uz ove moje dvije obitelji, danas imam sve vas, moju duhovnu obitelj. Svi imate posebno mjesto u mom srcu i u mojim molitvama i nadam se da ćete i nadalje moliti za mene i moj svećenički put  – rekao je fra Robert Perišić i zahvalio svima koji su ga u ovih 25 godina svećeništva pratili kao braća u župama u kojima je bio namješten i vjernicima s kojima je oduvijek dijelio dobro i zlo. (www.icv.hr, mlo) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content