ADVENT U PALAČI Upaljena posljednja svijeća: Moto mrazovi razveselili najmlađe, posjetitelje „zagrijao“ glazbeni program i topli napitci

Svijeća anđela i ona koja donosi ljubav, odnosno četvrta adventska svijeća, danas (nedjelja) je u dvorištu Palače Pejačević upaljena povodom programa „Adventa u palači“ kojeg, kao dio manifestacije „Prosinac u gradu“ organiziraju Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice.

Prohladnu prosinačku nedjelju svojim izvedbama poznatih tamburaških i božićnih pjesama zagrijali su članovi tamburaškog orkestra Hrvatskog pjevačkog društva „Rodoljub“, kao i među domaćom publikom dobro znani i popularni Ohio Band. Osim kretanjem uz ritam svima poznatih glazbenih brojeva, okupljeni su se mogli ugrijati i sa blagdanskim delicijama poput čaja, kuhanog vina i fritula. Kao i svake nedjelje, posjetitelji su mogli obići štandove tradicionalnog božićnog sajma s s bogatom ponudom rukotvorina.

MG 6516

Osim paljenja zadnje adventske svijeće, Virovitičani su dočekali i Betlehemsko svjetlo mira, koje su donijeli predstavnici izviđačkog odreda „Lisice“ iz Slatine te ga uručili virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu.

Za one najmlađe, najzanimljiviji dio obilježavanja četvrte nedjelje došašća svakako je bio dolazak moto mrazova, odnosno članova Moto kluba „Kumovi“ koji nisu nikoga ostavili ravnodušnima. Dvjestotinjak poklon paketa koje su pripremili za one najmlađe podijeljeni su u rekordnom broju, te su uz motore na kojima su došli, izmamili široke osmijehe na licima malih Virovitičana. (www.icv.hr, eat, foto: M. Rođak)

MG 6247

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content