DANI OPĆINE ČAĐAVICA Načelnik Rončević: Iza nas je uspješna godina, a i ovu ćemo nastaviti istim tempom

Jučer (srijeda) je na dan svetog Petra počela proslava Dana općine Čađavica i njenog zaštitnika te je u tom povodu u župnoj crkvi u služena sveta misa. Obilježavanje je nastavljeno u Mjesnom domu gdje su posjetitelji uživali u dvije kino projekcije, jednoj za djecu i drugoj za sve uzraste. Program se nastavlja u petak, 1. srpnja u 17.30 sati polaganjem vijenca i lampiona kod centralnog križa na mjesnom groblju u Čađavici u spomen na poginule hrvatske branitelje. Potom će u 18 sati u Mjesnom domu započeti svečana sjednica Općinskog vijeća Čađavica gdje će se prisjetiti na odrađene projekte i društvena događanja u proteklih godinu dana, ali one planirane. Prema riječima načelnika Mirka Rončevića, protekla godina za ovu općinu bila je radna, dosta projekata je odrađeno, a pripremljeni su i novi koje će tek realizirati.

– Ove godine završili smo naš Športsko-rekreativni centar u Čađavici, gdje će se u nedjelju održati program u povodu obilježavanja Dana općine. Također, završili smo i proširenje groblja u Čađavici. Sada smo već pri kraju s pripremom jedne od najvećih planiranih investicija što se tiče naše Županije i osam općina gdje je i Čađavica, a to je početak radova na širokopojasnom internetu u svim našim selima i općinama. Izdana je i građevinska dozvola za regionalnu klaonicu, radilo se i na komunalnoj infrastrukturi, uređenja mjesnih domova… Naravno, slavili smo i godinu dana rada našeg vrtića u Čađavici na koji smo jako ponosni jer je pun dječice. Imamo zaposleno šest teta i jedini smo napravili mrežu vrtića, odnosno Javnu ustanovu „Lipa„ Čađavica kojoj pripadaju vrtići Čačinci, Crnac i Čađavica. Počeli su radovi na meteorološkoj stanici za praćenje vremena za naše području, za koju je Općina poklonila zemljište hidrometeorološkom zavodu u Zagrebu. Među prvima smo raspisali natječaj za državno poljoprivredno zemljište tako da se i to završava – podsjetio je Rončević.

I ove godine Općina Čađavica nastavit će sličnim tempom pa su brojni projekti i aktivnosti već u provedbi, a planiraju se i novi među kojima je najizazovniji, ističe načelnik, početak radova na kanalizacijskom sustavu Čađavica.

– Dakle, očekuje nas početak radova na projektu širokopojasnog interneta, koji će trajati oko dvije godine. Također, izmijenit ćemo javnu rasvjetu s led rasvjetom, krenuvši od sela u kojima još ništa nije zamijenjeno. I dalje ćemo voditi brigu o svim našim naseljima i svim našim mještanima i ustanovama te sve ono što čini općinu. Predstoji nam i najveći izazov, a to je, što se tiče komunalne infrastrukture, početak radova na kanalizacijskom sustavu Čađavica – rekao je Rončević te se osvrnuo i na aktivnosti koje su, kaže, već postale rutina.

– Nastavljamo pomagati našim vrijednim Udrugama, sufinancirati studente, učenike, novorođenu djecu… Također, s lovačkom udrugom smo počeli izgradnju trapa za glinene golubove gdje će naši lovci moći vježbati gađanje, a to će vjerojatno koristiti i druge srodne udruge iz drugih općina. Imamo još nekoliko projekata kao što je obnova krovišta u Zvonimirovcu na staroj školi – kaže načelnik ističući da ništa te prepuštaju slučaju. Kako se koji natječaj objavi i prikupe sredstva, tako i nominiraju projekte, obnavljaju i održavaju svoju općinu kako bi bila u funkciji i na korist svih mještana.

Održavanje općine i briga za mještane je daleko najvažnija, no važne su i društvene aktivnosti i događaji poput brojnih manifestacija koje se održavaju upravo u povodu obilježavanja Dana općine. Tako će se u subotu, 2. srpnja, održati pozivni turnir u streljaštvu zračnom puškom i elektronskom pikadu, te malonogometni turnir.

Središnji dan obilježavanja Dana općine Čađavica je nedjelja, 3. srpnja, kada će se na nogometnom igralištu u Čađavici održati bogat program. Započet će 15. Međužupanijskom izložbom hladnokrvnih konja i zaprega, odnosno revijom zaprega kroz naselje u 10.30 sati. U 11 sati na rasporedu je sv. Misa u župnoj crkvi sv. Petra apostola, potom u 12 sati defile članova Moto kluba ”Zvjeri” Čađavica. Također, mještane i njihove goste očekuje i nastup mališana iz Dječjeg vrtića Lipa te 7. Međunarodna smotra folklora ”Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”. Već sljedeće nedjelje, 10. srpnja, na poljoprivrednom aerodromu u Čađavici bit će organizirana Street race utrka koja će zaključiti ovogodišnje obilježavanje Dana općine Čađavica.

– Ovom prilikom svim svojim mještanima želim sretan Dan općine – Petrovo, da ga lijepo i ugodno proslave te da se ovih dana uključe u sve manifestacije koje će se održati u Čađavici. Dođite vidjeti što smo pripremili ove godine i da se konačno družimo nakon ove dvije godine covida – zaključio je načelnik M. Rončević.

(www.icv.hr, tm, žđl)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content