OPĆINA ČAČINCI Potpisan ugovor za izgradnju pješačke staze u Glavnoj ulici

U prostorijama Općine Čačinci načelnik Alen Jurenac i direktor Gravia d.o.o. Tomislav Ravlić u četvrtak su potpisali Ugovor o izgradnji pješačke staze u Glavnoj ulici u Čačincima. Nakon provedenog postupka javne nabave, kao najpovoljniji ponuđač s iznosom od 316.688,66 kuna odabrana je tvrtka Gravia d.o.o. koja u roku od 90 dana mora završiti radove na izgradnji pješačke staze.

Podsjetimo, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sufinancirat će projekt s ukupno 120.000 kuna, dok će preostalu većinu iznosa od 197.000 kuna Općina osigurati iz vlastitog proračuna.

Ovim projektom Općina Čačinci uz potporu Ministarstva riješit će dugogodišnji problem kretanja pješaka uz državnu cestu koji je zbog visokog intenziteta prometa i nepostojanja nogostupa bio vrlo opasan.

– U svakodnevnom odvijanju prometa, posebno su ugrožene skupine poput starijih ljudi, male djece, školaraca i osoba s invaliditetom, te se njihovoj sigurnosti treba posvetiti posebna pozornost i omogućiti im sigurnost u prometu i poboljšanje kvalitete života u zajednici. Provođenjem ovog projekta kroz izgradnju dijela staze u Glavnoj ulici koji nedostaje povećat će se sigurnost pješaka, a uvelike će se utjecati na stanje sigurnosti u cestovnom prometu, podići će se i razina komunalnih usluga i poboljšati standard stanovništva u tom dijelu naselja, osigurati daljnji razvoj i napredak naše lokalne zajednice, što je dodatni doprinos ovog projekta – poručio je načelnik Alen Jurenac.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content