Uz sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima, Grad Orahovica po prvi puta pomaže pri financiranju smještaja i prehrane u učeničkim domovima

Grad Orahovica i dalje nastavlja mjerama pomoći u svim segmentima života grada, a ponajviše u obrazovanju. Tako je gradonačelnik Orahovice Saša Rister donio dvije odluke i to o sufinanciranju prijevoza učenika do njihovih škola te odluku o sufinanciranju troškova smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima za školsku godinu 2022./2023.

-Što se tiče prijevoza, potporu ostvaruju učenici koji imaju prebivalište na području grada i ta potpora iznosi 25 posto od cijene mjesečne karte. Iako je sve otišlo gore, mi smo ostavili ovaj postotak potpore i mislim da će svi kao i prošle godine biti zadovoljni – kaže gradonačelnik Saša Rister te iznosi novinu ove godine, a to je sufinanciranje smještaja i prehrane u učeničkim domovima.

-Ovu odluku, odnosno poziv smo ove godine po prvi puta raspisali i time želim pomoći svim našim sugrađanima, roditeljima čija su se djeca odlučila školovati u drugim gradovima, kojima će Grad Orahovica s 300 kuna sufinancirati smještaj i prehranu u učeničkom domu. Pravo na sufinanciranje troškova imaju učenici bez obzira na socijalni status uz kriterije kako učenik i oba roditelja moraju imati prebivalište na području grada Orahovice. Sufinanciranje se odnosi na razdoblje od 1. rujna 2022. godine do 30. lipnja 2023. godine, a učenici koji su ostvarili pravo po bilo kojoj drugoj osnovi ne mogu to pravo ostvariti i od Grada Orahovice – kaže Rister.

Svi Zahtjevi s odgovarajućom dokumentacijom moraju biti dostavljeni do 27. rujna 2022. godine.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content