Iznad svih očekivanja: Park prirode Papuk u 2022. zabilježio 89.021 posjetitelja, gotovo 40 posto više nego godinu ranije

Već su polugodišnja izvješća o broju posjetitelja u Parku prirode Papuk navijestila godinu iznad svih očekivanja, no 89.021 posjetitelj na kraju 2022. godine egzaktan su pokazatelj nezaustavljivog porasta interesa za ljepotama i sadržajima Papuka. Porast je to od značajnih 38,46 posto u odnosu na 2021. godinu.

Osim ukupnog porasta broja posjetitelja, porast se bilježi i na svim pojedinačnim lokacijama unutar Parka pa je tako Park šumu Jankovac posjetilo rekordnih 56.984 posjetitelja, a broj noćenja u Kamp odmorištu Duboka povećao se za 82 posto u odnosu na 2021. godinu.

Godina 2022. ostat će zapamćena i po Geo info centru kojeg je u nepunih godinu dana posjetilo 18.664 posjetitelja što ga je svrstalo u sami vrh posjetiteljskih centara u Hrvatskoj. Svojim atraktivnim postavom s fenomenima Papuka suočio je posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske.

-Podaci na kraju godine došli su kao najljepša nagrada nakon izazovne 2022. godine. Osobno nisam iznenađen jer smo svjesni turističkog potencijala radi kojeg su i uložena milijunska sredstva u turističku infrastrukturu. Ove brojke rezultat su postojećih prirodnih ljepota upotpunjenih turističkim sadržajima te predani rad zaposlenika Parka prirode Papuk u nastojanju da se isti sadržaj približi što većem broju ljudi. Iznimno veseli i buđenje turističkog poduzetništva među lokalnim stanovništvom pa tako imamo i porast smještajnih kapaciteta na području Parka. Svjesni smo nužnosti suradnje svih dionika kako bismo postali turistička destinacija za kakvu smo željom i potencijalom i predodređeni – izjavio je tom prigodom Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk.

Već u prvim danima 2023. godine Park šumu Jankovac posjetilo je nekoliko stotina posjetitelja pa ako se ‘po jutru dan poznaje’, Papuk je zakoračio u još jednu vrhunsku godinu.

(Park prirode Papuk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content