Novi državni rekorder u bacanju koplja za paraatletičare: Osječanin Marin Županović s 22,60 metara daljine oborio dosadašnji hrvatski rekord od 21,93

Bacanjem koplja u daljinu od 22,60 metra na paraatletskom bacačkom mitingu u Velikoj Gorici, član Atletskog kluba Slavonija Žito Marin Županović iz Osijeka ostvario je novi državni rekord.

– U drugoj seriji paraatletskog bacačkog mitinga, koji se bodovao i kao treće kolo paraatletske lige, Županović je dosegnuo daljinu od 22,60 metra i ponovno bio nedostižan za svoje konkurente. Podsjećamo da je dosadašnji hrvatski rekord iznosio 21,93 metra, pa je ovo današnje postignuće stvarno novi ogroman iskorak u karijeri sportaša koji je iznimno motiviran za svaki svoj nastup- ističu iz kluba.

Zadovoljstvo postignutim rezultatom ne krije ni Marinov trener Krešimir Dumančić, posebice jer je tek prije nekoliko mjeseci Županović postao član osječkog kluba. Do tada je na svakodnevne treninge za koje nije imao uvjeta u svom gradu, putovao u Vinkovce.

– Sve pohvale Marinu. Stvarno je sve odradio vrhunski i na ovom natjecanju. Napravio je upravo ono što smo se dogovarali na treninzima, pripremajući se za Veliku Goricu. Sada je došlo vrijeme da se malo odmori, svakako je zaslužio, budući da mu je ljetna sezona ovoga vikenda završila. Nastavak slijedi na jesen, a za sve što je odrađeno u proteklom razdoblju mogu reći da je zaista bilo odlično. Osobno sam siguran da će ubuduće biti još i bolje- istaknuo je Dumančić.

Treba dodati kako je osim zlata u koplju, Marin Županović vrlo uspješno nastupio i u bacanju diska. S rezultatom 18,97 osvojio je 472 boda i bio odmah iza pobjednika Velimira Šandora (PAK Uspon iz Velike Gorice).

– Imajući u vidu da to nije olimpijska disciplina, naš reprezentativac ne posvećuje joj baš puno pozornosti u svom trenažnom procesu, ali i to je svakako još jedan lijep uspjeh- dodaju iz AK Slavonija Žito.

(www.icv.hr, tj, foto: ustupljene fotografije)

IMG 7169 2
Ustupljene fotografije

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content