Orahovačka srednja škola za najboljih osam na upisima u deficitarna zanimanja osigurala pametne telefone

U tijeku su upisi u Srednju školu “Stjepan Ivšić” u Orahovici. Škola budućim učenicima nudi smjerove opća gimnazija, kuhar, konobar, voćar-vinogradar-vinar, vodoinstalater, automehatroničar, CNC operater, fizioterapeut, a posebnu pogodnost imat će učenici deficitarnih zanimanja.

– Za najboljih osam učenika na upisu u deficitarna zanimanja naša škola i Učenička zadruga Vučica osigurale su pametne telefone kao poticaj za daljnji rad i usavršavanje. Riječ je o smjerovima vodoinstalater, voćar-vinogradar-vinar te konobar i kuhar, a pametni će telefon kao pomoć u nastavnom procesu dobiti dva najbolje plasirana učenika u svakom od navedenih smjerova. Svim zanimanjima doista nudimo odlične uvjete pa je tako u postupku nabave novi CNC stroj koji će učenicima u programu strojarstva služiti za još bolju edukaciju, a onim usmjerenjima kojima nešto nedostaje trudimo se osigurati sve što im je potrebno jer cilj nam je ostvariti maksimalne uvjete za rad u školi – kaže ravnatelj Davor Jeger te dodaje što sve škola čini za svoje učenike.

– Važno je napomenuti da npr. učenici koji upišu smjer voćar-vinogradar-vinar dobivaju besplatne udžbenike za sve tri godine školovanja. Također, učenici istog zanimanja osim u školi, koja je odlično opremljena poljoprivrednim praktikumom i vinskim podrumom, moći će dio praktične nastave i vježbe naukovanja odrađivati u prostorima tvrtke PP Orahovica, a za isto će biti adekvatno plaćeni kao i njihovi stariji kolege (2. i 3. razred). Samim time, učenicima se pruža mogućnost ostvarivanja radnog odnosa u istoj tvrtki odmah po završetku srednjoškolskog obrazovanja jer će biti kompletno educirani nakon trogodišnje obuke i spremni za tržište rada. Svaka suradnja koju ostvarimo s drugim institucijama dodatna je prednost u čitavom odgojno-obrazovnom procesu – kaže Jeger.

Iza učenika ove škole su i odlični rezultati na županijskim i državnim natjecanjima, a Učenička zadruga Vučica i protekle je godine osmislila vrhunske proizvode koji su uz školski postali i gradski brend, a stvoren je i novi proizvod, školska slovarica. Prva generacija fizioterapeuta probila je led i pokazala da ovaj smjer ima budućnost u školi uz potporu Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo i uskoro otvoreni Centar za dijagnostiku i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti. Gimnazijalci ove škole upisuju željene studije, a učenici strukovnih zanimanja vrlo brzo pronalaze zaposlenje jer iz škole izlaze spremni za tržište rada.

– Trudimo se učenicima pružiti sve što možemo i ponosni smo na svoje uspjehe. Nadam se da će i ove godine upisni rezultat biti pozitivan, a mogu obećati da će profesori i djelatnici škole učiniti sve da učenici u našoj školi imaju kvalitetno i odgovarajuće obrazovanje – zaključio je ravnatelj Jeger. Upisni rokovi traju do 10. srpnja 2023.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content