Nevrijeme zahvatilo Virovitičko-podravsku županiju: Vjetar lomio drveće, nosio crijepove, padala tuča veličine oraha

Snažno nevrijeme praćeno vjetrom, snažnom kišom i tučom, ponegdje i veličine oraha, zahvatilo je danas (četvrtak) poslijepodne Virovitičko-podravsku županiju. Prema prvim podatcima, vjetar, kiša i tuča zahvatili su područje Virovitice i okolice, općine Suhopolje,  Sopja, Čađavice, Slatine, Gornjeg Miholjca… Vjetar je lomio grane, rušio drveće, nosio crijepove s krovova te stvorio štete na plastenicima, usjevima i gospodarskim objektima. 

Na pojedinim prometnicama došlo je do zastoja zbog izvale drveća i odlomljenih grana. 

Na terenu su žurne službe. Županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus istaknula je kako su diljem Virovitičko-podravske županije na terenu vatrogasci sa vozilima i opremom, a da je zasad najviše stradalo područje Virovitice, zatim Suhopolja i Vaške na području općine Sopje. Vatrogasci su u Suhopolju, doznajemo, uz posljedice kiše i tuče morali istovremeno rješavati i požar koji je zasad pod kontrolom. 

-Vatrogasci su na terenu, a najviše poziva upućeno je zbog stanja u prometu, izvala drveća, odlomljenih grana, navale vode. Ulažemo maksimalne napore da se situacija što prije dovede pod kontrolu, osobito na prometnicama – ističe zapovjednica. 

347654534 667177572105367 5860676561255086271 n
foto: K. Toplak, vpz.hr

Iz županijskog centra 112 potvrdili su također da je najviše poziva stiglo s područja Virovitice i okolice. Prijavljeno je oko 50 situacija u kojima je drvo palo na prometnicu ili stvorilo probleme na imanjima, a prijavljeno je toliko i oštećenja na krovovima obiteljskih kuća i drugih objekata, osobito na području Rezovačkih Krčevina i Cabune. 

-U samo deset minuta vjetar, kiša i tuča poharali su i krovišta, lomili drveće, nosili grane, crijepove, nanijeli veliku štetu na plastenicima, paprici, suncokretu…Oštećeni su automobili, krovišta, urod – komentirali su žitelji pogođenih područja.  

(www.icv.hr, foto: redakcija, čitatelji, vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content