Održana Skupština NK Papuka Osječko 1664: Razriješeno staro vodstvo, novo nije izabrano, a spas će potražiti zajedništvom svih dionika orahovačkog nogometa

Nogometni klub Papuk Osječko 1664 Orahovica održao je redovnu, godišnju, izvještajnu i izvanrednu izbornu skupštinu. Skupštinu, kojoj su nazočili gradonačelnik Orahovice Saša Rister i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice Antun Grabovac, u ime Kluba vodio je Milan Babac, a nakon uvodnog dijela o radu Kluba govorio je dosadašnji predsjednik Dražen Tikvan.

– Radili smo u iznimno teškim uvjetima, ali rezultatski sam siguran da je ovo jedna od najuspješnijih sezona Papuka u njegovoj dugoj povijesti. Osvojili smo 6. mjesto u jakoj 3. NL sjever, igrali 1/16 finala Super Sport Hrvatskog nogometnog kupa protiv prvoligaša NK Osijeka, imali četiri mlađe dobne kategorija u suradnji sa Školom nogometa Orahovica, a također igrali su i veterani. Najpozitivnija priča cijele ove teške sezone za nas su igrači i trener Zoran Mandić kojima se od srca zahvaljujem za sve što su učinili, što su moralno i ljudski odradili sezonu u priveli ju kraju bez obzira na sve financijske poteškoće. Hvala i domaru, svim ljudima koji nisu dali da dečkima na terenu bilo što ne dostaje, dali maksimum od sebe da sve koliko-toliko klub funkcionira – rekao je Tikvan, a nadovezao se trener Zoran Mandić.

Skupstina NK Papuk 1 1

– Ovo što su dečki odradili, bez plaća i naknada, davali sve od sebe na terenu to je vrijedno ogromne pohvale. Ja im se od srca zahvaljujem što su bili veliki, moralni i pošteni ljudi, što su ostavljali srce na terenu i sa sigurnošću mogu reći kako će Papuk teško ikada imati ovakve dečke i ovakvu ekipu u svom klubu. Naravno da sam presretan rezultatom koji smo ostvarili, u ovakvim uvjetima u kakvima smo radili to je ravno čudu – rekao je Mandić. 

Nakon podnesenog financijskog i izvješća Nadzornog odbora, sva su jednoglasno usvojena i krenulo se na izborni dio Skupštine. Zvonimir Varga kao predsjednik Kandidacijskog povjerenstva dobio je zadatak iznijeti prijedlog novog vodstva, no samo je konstatirao da nije zaprimljen nijedan prijedlog. Na raspravi koja je potom otvorena nitko od nazočnih članova se nije kandidirao za predsjednika niti je imao prijedlog za vodstvo kluba što je otvorilo nova pitanja i probleme. Naime, Papuk ako nema vodstvo niti jedan uzrast se ne može natjecati, a kako je dodao gradonačelnik Saša Rister i novo igralište s umjetnom travom dolazi pod veliko pitanje.

Skupstina NK Papuk 3

– NK Papuk mora potpisati papire za ovo igralište, ako ubrzo to ne odradi, izgubit ćemo ovo igralište, otići će u neko drugo mjesto u županiji. Stoga vas molim da se skupite i pronađete rješenje, ne samo za ovo igralište nego za spas kluba. Osobno sam dao sve od sebe, razgovarao s puno ljudi da se uključe u rad kluba, preuzmu odgovorne funkcije, no nitko nije htio, zašto, ne znam. I dalje sam na raspolaganju, pomoći ću koliko god mogu jer svi mi želimo da ovaj klub opstane. Papuk je oduvijek bio ponos Orahovice i to mora i ostati – rekao je Rister.

Nakon duže rasprave donesen je zaključak što i kako dalje.

– Imali smo nekoliko prijedloga, no jednoglasno je zaključeno kako će u ime Skupštine kluba Povjerenstvo od tri člana u sastavu Davor Solić, Ivica Ivanko i Ivica Podboj pozvati na radni sastanak vodstva Škole nogometa i Športskog rekreacijskog društva, odnosno veterana Papuka, kako bi pokušali spojiti uprave, zbližiti ljude koji vole nogomet da bi se isti spasi, dakle ne samo Papuk kao takav, nego orahovački nogomet općenito. Nadamo se pozitivnom rezultatu ovog sastanka i da će Papuk, gdje god i kako igrao ponovno čvrsto stati na svoje noge – zaključio je voditelj Skupštine Milan Babac.                    

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content