U Orahovici održan tradicionalni Seminar za vodstvo društava Crvenog križa Osječko-baranjske županije

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici održan je tradicionalni dvodnevni Seminar za predsjednike, ravnatelje i predstavnike stručnih službi društava Hrvatskog Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije.

Seminar je okupio 50-tak sudionika koji aktivno sudjeluju u stručnim temama županijskog društva i gdje su predstavljene teme “Obljetnice HCK, međusobna suradnja, koordinacija i razvoj DCK Osječko-baranjske županije” i “Međunarodna suradnja Hrvatskog Crvenog križa – osnovna edukacija službe za međunarodne poslove i komunikacije”.

Na otvaranju Seminara nazočni su bili počasni članovi CK OBŽ Branka i Mato Arlović, Mirjana Pavoković te Stjepan Mesić, Maja Antonić Vrbota, voditeljica Službe za međunarodne poslove i izdavaštvo, Boško Mitrašinović, sekretar CK Vojvodine, ravnateljica DCK Vukovarsko-srijemske županije Marija Dugalić i ravnateljica DCK Brodsko-posavske županije Mirjana Matanović.

U uvodu je ravnatelj CK OBŽ Goran Latković predstavio teme seminara te plan i program rada, a potom je predsjednik županijskog društva Marko Đukić govorio o vrijednim obljetnicama Crvenog križa koje se obilježavaju ove godine, te posebno naglasio kako se rodila ideja da ovaj Seminar ne bude ograničen samo na Osječko-baranjsku županiju nego da objedini cijelu Slavoniju.

– Dobili smo odličan prijedlog da u ovaj Seminar uključimo i županijska društva ostalih slavonskih županija kako bi se zajedno što više spremili za aktivnosti koje nas čekaju te educirali voditelje i ravnatelje za sve aktivnosti i programe koje Crveni križ provodi. Na tome radimo i vjerujem da će već od nagodinu ovaj prijedlog biti na djelu– rekao je Đukić.

Društvo CK Osječko-baranjske županije, točnije njen predsjednik i ravnatelj Marko Đukić i Goran Latković, na svečanosti otvaranja uručili su povelje o počasnom članstvu Branki i Mati Arlović koji su se potom obratili i s velikim zadovoljstvom primili povelje naglasivši kako će i dalje zajedno raditi i pomagati edukaciji mladih Crvenog križa na području Slavonije.

Nazočne je pozdravio i Stjepan Mesić rekavši kako je posebno sretan uvijek biti u programima Crvenog križa u njegovoj Orahovici te obećao i dalje svoju čvrstu potporu radu CK OBŽ. U sklopu programa Seminara organiziran je i okrugli stol, odnosno rasprava o aktualnostima i izazovima u radu DHCK na kojem su doneseni zaključci za daljnje djelovanje.

Seminar ravnatelji CK OBZ 2 Custom

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content