Alen Jurenac prezentirao uspjehe Parka prirode Papuk na sastanku ravnatelja nacionalnih i parkova prirode Hrvatske u Šibeniku

Obilježavanje 39. obljetnice proglašenja Nacionalnog parka Krka bilo je povod održavanja radnog sastanka ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana s ravnateljima svih parkova prirode Hrvatske.

Sastanak je održan u Kongresnom centru Amadria park u Šibeniku, a istom je nazočio i ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac.

Kroz konstruktivan dijalog napravljen je svojevrstan presjek uspješne 2023. godine, a ravnatelji parkova imali su priliku upoznati ministra Habijana s aktivnostima i budućim planovima, kao i izazovima s kojima se susreću pri upravljanju parkovima.

Ukupno 17 kapitalnih projekata posjetiteljske infrastrukture u nacionalnim parkovima i parkovima prirode financirano je iz OPKK 2014-2020. Istaknuto je kako je ulaganje u ljude, uz obnovu i očuvanje prirode, prioritet u narednim godinama, a sveobuhvatna reforma plaća u javnom sektoru važan je korak i za sustav zaštite prirode.

-Upravljanje zaštićenim područjem kroz očuvanje prirodnih resursa i razvoj turizma jedan su od ključnih preduvjeta za razvoj gospodarstva. U tom pravcu djeluje i naš Park i drago mi je da sam ministru imao prigodu prezentirati sve uspjehe našeg Park te planove koji će još oplemeniti Par kao takav te ga nastaviti činiti najposjećenijom destinacijom kontinentalne Hrvatske – rekao je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content