Godišnja skupština GDCK Orahovica: U 2024. godini okupiti što veći broj mladih i aktivirati članove mjesnih društava

Krajem 2023. godine održana je redovna radna Skupština Gradskog društva Crvenog križa Orahovica temeljena na jednoj točki Dnevnog reda, a to je prijedlog i usvajanje plana i financijskog plana za 2024. godinu.

Predsjednik Pavao Ramić naglasio je kako će Društvo i dalje biti aktivno što je pokazano i bogatim i sadržajnim planom.

-Želimo animirati članove Odbora mjesnih društava i volontere za veći rad i angažman u radu mjesnih i samog središnjeg društva, a to ćemo pokušati kroz radne sastanke i dogovore. Jedan od naših najvećih ciljeva je okupljanje što većeg broja mladih i rad s njima. Nastojat ćemo formirati Klub mladih Crvenog križa u mjesnim društvima i osnovnim školama te kroz taj klub provoditi aktivnosti i privući mlade ovom humanom društvu – rekao je Ramić.

Naglasio je kako će društvo i dalje organizirati akcije dobrovoljnog darivanja krvi na kompletnom području koje pokriva Društvo, a to je Grad Orahovica i općine Čačinci, Crnac i Zdenci, raditi na provedbi socijalnih aktivnosti u prvom redu prikupljanja pomoći za osobe i obitelji u potrebi te nadalje pomagati bolesnim građanima medicinskim pomagalima koje društvo posjeduje.

GDCK Orahovica radna skupstina 3

Skupštini je nazočio i gradonačelnik Orahovice Saša Rister koji je pohvalio rad društva.

-Crveni križ jedno je od najaktivnijh društava u našem gradu i prije svega društvo koje nesebično pomaže svima, a posebno potrebitima. Zato im od srca hvala na svemu što rade i vjerujem da ćemo zajedno u uspješnoj suradnji kao i do sada, činiti sve za pomoć sugrađanima. Poznavajući vrijednu ekipu Društva siguran sam da će sve svoje zacrtane planove i odraditi te ih financijski i pokriti – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content