Ivica Ivanko i dalje na čelu Sportsko-rekreacijskog društva Orahovica

U prostorijama Nogometnog kluba ”Papuk”, a u nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Saše Ristera i predsjednika Zajednice športskih udruga grada Antuna Grabovca, održana je redovna godišnja i izvještajna te izborna skupština Sportsko-rekreacijskog društva Orahovica.

Predsjednik Ivica Ivanko nakon uvodnog dijela skupštine, nazočnima je predstavio izvješće o radu Društva u kojem je istaknuo kako se isto odnosi na rad i sportska natjecanja veterana NK Papuka.

-U sezoni 2022/2023. u Županijskoj nogometnoj ligi Virovitičko-podravske županije za veterane, nakon 14 odigranih prvenstvenih utakmica, osvojili smo 3. mjesto s 20 osvojenih bodova što je na kraju bio dobar rezultat s obzirom na lošiji jesenski dio natjecanja. U tekućoj sezoni igramo istu ligu i trenutno smo nakon jesenskog dijela sezone na drugom mjestu sa samo četiri boda zaostatka za vodećom Viroviticom. U proteklom periodu moram istaknuti da smo odigrali i dvije utakmice za seniore Papuka i to prvo kolo Županijskog kupa u Meljanima gdje smo pobijedili te pretkolo Super sport hrvatskog nogometnog kupa na svom terenu protiv Grobničana. Odigrali smo i jedno poluvrijeme na oproštajnoj utakmici Danijela Pranjića na što smo posebno ponosni te sudjelovali na Državnom natjecanju veterana Hrvatske u Rovinju. Hvala Gradu i Turističkoj zajednici grada te Zajednici športskih udruga i svim ostalim donatorima na velikoj pomoći i vjerujemo u jednak nastavak suradnje i u nastavku ove godine – rekao je Ivanko.

Nakon ostalih podnesenih izvješća sva su jednoglasno i usvojena, a potom su uslijedili izbori. Kandidacijsko povjerenstvo imalo je samo jedan prijedlog novog vodstva koji je jednoglasno i usvojen pa je tako Ivica Ivanko i u novom mandatu predsjednik SRD-a Orahovica, njegov zamjenik je Zoran Muselinović, tajnik Saša Smodiš.

U Upravnom odboru su Zoran Ćuraj, Josip Rogač, ivica Špoljarić i Ajdin Šahinović dok novi Nadzorni odbor čine Mario Kubaček kao predsjednik te Dalibor Delić i Dragan Pavoković kao članovi, a za likvidatora je potvrđen Milan Babac.

-Plan rada za narednu godinu je sličan prošlogodišnjem, dakle nastavak natjecanja u ŽNL veterana VPŽ, sudjelovanje na Državnom natjecanju veterana, a ove godine u prosincu želimo se prijaviti i na veteranski dio turnira našeg malonogometnog turnira u Orahovici – istaknuo je Ivanko.

Na kraju skupštine obratili su se i gosti, dopredsjednik NK Papuka Hrvoje Gubeljak, predsjednik ZŠU grada Antun Grabovac te na kraju i gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

-Moram prvo pohvaliti ovo društvo koje je pokazalo kako se može puno kada se skupe jer dosta su sredstava prikupili od donatora i to je dokaz kako se u sportu mora raditi. Grad odvoji koliko god može, ali znamo da je svima uvijek potrebno više. U pravcu razvoja sporta i nogometa Grad Orahovice će ove godine realizirati vrijedan projekt izgradnje malonogometnog igrališta s umjetnom travom odmah pored igrališta NK Papuka koji će koristiti svima pa tako i našim veteranima koji svojim nastupima i rezultatima itekako promoviraju naš grad. Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva turizma i sporta, poslali smo svu dokumentaciju HNS-u za donaciju umjetne trave i jedan dio će riješiti Grad, a sveukupna vrijednost investicije je 267 tisuća eura. Hvala ovom društvu na vrijednom radu i vjerujem da će ova ekipa i dalje biti jednako uspješna pa slobodno ću reći i bolja u narednom periodu – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content