OPĆINA ČAČINCI Počinje katastarska izmjera naselja Bukvik

Na inicijativu Općine Čačinci Državna geodetska uprava započet će katastarsku izmjeru na području naselja Bukvik, a koji je dio katastarske općine Donja Pištana.

Radi se o ukupno 156 hektara u građevinskom području naselja koji su obuhvaćeni sporazumom koji su potpisali načelnik Alen Jurenac i Antonio Šustić, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave.

Katastarska izmjera naselja Bukvik jedna je od 50 katastarskih općina u Hrvatskoj čija će izmjera u cijelosti biti financirana sredstvima državnog proračuna, a koje su ušle u Godišnji program koji je donijela Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj u prosincu prošle godine.

Zbog nedovoljno točnih evidencija katastra i zemljišnih knjiga, nesklada stvarnog stanja s postojećim evidencijama te mnogobrojnih neriješenih imovinskopravnih odnosa, koji nositeljima prava otežavaju upravljanje nekretninama u njihovu vlasništvu, za dio katastarske općine Donja Pištana, odnosno naselja Bukvik, početak postupka katastarske izmjere planiran je u travnju ove godine, a rok za završetak je godinu dana.

Riječ je o besplatnom postupku za sve mještane kojim oni mogu, ako ima potrebe, svoje vlasništvo okrupniti, otparcelirati ili podijeliti nasljednicima. Nakon Bukvika planirana je izmjera i u preostalim naseljima općine Čačinci u kojima do sada to nije učinjeno.

(Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content