LAG-u “Virovitički prsten” odobren projekt “Zaželi” vrijedan 450 tisuća eura: Pružiti potporu starijima i osobama s invaliditetom

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je petu Odluku o financiranju temeljem koje je LAG-u “Virovitički prsten” odobren projekt pod nazivom “LAG “VIP” – Aktivni u zajednici”.

Projekt je odobren u maksimalnom (stopostotnom) iznosu prihvatljivih troškova 450.000 eura, uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%, a provodit će se u partnerstvu s Gradom Virovitica i Općinom Suhopolje.

Projekt će se financirati iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), a odobren je u okviru Programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.”, odnosno poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – prevencija institucionalizacije” (SF.3.4.11.01.), temeljem kojeg je na natječaju bilo raspoloživo ukupno 496.000.000 eura.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, odnosno pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina).

U sklopu projekta planirano je zapošljavanje 10 pružatelja usluga, u trajanju od 30 mjeseci, za najmanje 60 pripadnika ciljne skupine s područja grada Virovitice i općine Suhopolje, odnosno područja LAG-a “Virovitički prsten”.

(LAG VIP)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content