Posvećen književniku M. Nikoliću: U tijeku 3. fotografski natječaj „Virka voli knjige”

U povodu Dana hrvatske knjige (22. travnja) koji se obilježava kao spomen-dan dovršenja Marulićeve Judite, Svjetskoga dana knjige (23. travnja) koji je spomen-dan smrti engleskoga „barda“ Williama Shakespearea te španjolskoga sanjara Miguela de Cervantesa i u povodu Noći knjige, Ogranak Matice hrvatske u Virovitici (u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica) organizira fotografski natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola.

Ovogodišnji natječaj posvećen je virovitičkom književniku kriminalističkih romana Milanu Nikoliću (1924. – 1970.), koji bi ove godine proslavio 100. rođendan.

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

Svi učenici osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije koji imaju između 8 i 17 godina. Dodijelit će se ukupno 3 nagrade, a svi sudionici bit će pohvaljeni.

 ŠTO TREBA UČINITI?

S pomoću fotoaparata ili mobilnoga uređaja fotografirati knjigu koju upravo čitate ili knjigu koju izuzetno volite, a koja pripada kriminalističkom žanru. Fotografirajte knjigu u zanimljivom okruženju, no pazite da nijedna knjiga pritom ne nastrada. Pokušajte izbjegavati ljude na fotografijama, a više se usredotočite na prostor. Fotografije na kojima se nalaze jasno vidljiva lica ljudi neće se uzimati u obzir.

KAMO POSLATI?

Svoje radove pošaljite na našu e-poštu [email protected].

Vaš e-mail neka sadržava sljedeće podatke:

 IME I PREZIME AUTORA/ICE FOTOGRAFIJE:

DOB:

NAZIV FOTOGRAFIJE:

IME I ADRESU ŠKOLE KOJU POHAĐA UČENIK AUTOR:

ADRESU SVOJE E-POŠTE:

Uz radove je potrebno priložiti i suglasnost kojom se pristaje na javnu objavu fotografija i imena učenika. Fotografije neka budu dostavljene u .jpeg, .jpg ili .png formatu.

Rok za predaju radova je 20. travnja 2024. Rezultati će biti objavljeni na mrežnoj i Facebook stranici Ogranka do kraja travnja. Nagrade će biti uručene na lipanjskoj manifestaciji „Čitanje pod zvijezdama“. Tijekom godine najbolji će radovi biti izloženi na izložbi.

(www.icv.hr, MH Ogranak Virovitica)

Virka voli knjige
Ogranak Matice hrvatske u Virovitici

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content