U Virovitici, u organizaciji HPD-a “Papuk” s radom započela još jedna Opća planinarska škola

Hrvatsko planinarsko društvo “Papuk” iz Virovitice jučer (utorak) je u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa počelo s radom još jedne Opće planinarske škole koja polaznicima pruža osnovu za siguran i svrsishodan boravak u planinama, djelovanje unutar planinarske udruge te za stručno školovanje i usavršavanje u specijalističkim djelatnostima u planinarstvu.

Namijenjena je isključivo za članove planinarskih udruga Hrvatskog planinarskog saveza i trajat će do početka lipnja ove godine. Školovanje se provodi sukladno Pravilniku o školovanju i Programu opće planinarske škole Hrvatskog planinarskog saveza, a polaznici će se upoznati i informirati o mjerama sigurnosti pri sudjelovanju na lakim i umjereno zahtjevnim planinarskim izletima, turama i pohodima u planinama.

Škola se sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela (predavanja i izleti/vježbe) te završava provođenjem ispita koji je osmišljen tako da potakne polaznike na ponavljanje i utvrđivanje osnovnih znanja i vještina, a provodi ju ovlašteno nastavno osoblje, licencirani i iskusni vodiči, planinari, gorski spašavatelj HGSS-a te liječnik za predmet “Prva pomoć”.

Ove godine o planinarstvu, povijesti planinarstva, planinama, opremi i korištenju tehničke opreme, pripremama za odlazak u planinu, kretanje i boravku u planinama, orijentaciji, osnovama speleologije, zaštiti prirode, meteorologiji, opasnostima u planinama, spašavanju u planini i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja te Prvoj pomoći, učit će deset članova HPD-a “Papuk”.

(www.icv.hr, mr, HPD “Papuk” Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content