Virovitičko Gradsko vijeće jednoglasno dalo podršku projektima za unaprjeđenje infrastrukture i kulturne ponude grada

Grad Virovitica nastavlja s planiranjem projekata za unaprjeđenje infrastrukture i kulturne ponude grada. Među ključnim projektima su energetska obnova zgrade u Ulici Matije Gupca, izgradnja novog Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica, rekonstrukcija Kazališta Virovitica, razvoj Strategije za izgradnju i revitalizaciju zapuštenih područja, te rekonstrukcija Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Kako bi se prijavili na natječaje za financiranje ovih projekata, Grad mora osigurati da su projekti planirani i navedeni u Proračunu stoga je danas (četvrtak) održana 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice sazvana po hitnom postupku na kojoj su vijećnici spomenutim projektima dali jednoglasnu podršku.

IMG_2069

Nezavisna vijećnica Nada Bartolić tom prilikom tražila je objašnjenje oko značajne razlike između troškova rekonstrukcije kazališta i izgradnje novog vrtića. 

Pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Antonio Dražić istaknuo je kako je prvenstveni razlog ovog rebalansa uključivanje dva ključna projekta: rekonstrukcija kazališta i rekonstrukcija knjižnice, s obzirom da su oni ključni uvjeti za prijavu na javni poziv za obnovu kulturne infrastrukture.

– Prilikom rebalansa proračuna također smo uzeli u obzir projekte za koje su već potpisani ugovori nakon donošenja proračuna, među kojima je i izgradnja vrtića. Unatoč tome što trenutno nemamo precizne informacije o troškovima izgradnje vrtića, odlučili smo uključiti simboličnu cifru od 300.000 eura na tu poziciju u proračunu. Kada budemo raspolagali točnim podacima, prilagodit ćemo sve stavke proračuna prema stvarnim potrebama – rekao je A. Dražić te najavio sljedeći rebalans proračuna u lipnju i krajem godine.

IMG_2072

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin tom prilikom čestitao je Gradsko vijeću što su na ovaj način još jednom pokazali svoju svrhu te na taj način zajedno stvaraju nove vrijednosti za grad Viroviticu. Istaknuo je kako je ponosan na njihovu predanost i trud u pronalaženju prilika za poboljšanje ovog grada te se osvrnuo na važnost ovih projekata. 

– Tijekom analize potreba vrtića, posebno u kontekstu radova na trećoj osnovnoj školi, prepoznali smo važnost prilagodbe kapaciteta vrtića kako bismo osigurali odgovor na potrebe oko tisuću djece. Odlučili smo se za ovaj korak jer smo svjesni da prihvaćanjem europskih sredstava, iako uz veći udio sufinanciranja, smanjujemo teret našeg proračuna u budućnosti. Naš cilj je iskoristiti sve mogućnosti koje nam pružaju dostupni fondovi kako bismo ostvarili najbolje za naš grad i njegove stanovnike – zaključio je I. Kirin.

IMG_2086

(icv.hr, žđl, Foto: Ž: Đaković Leš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content