PREMIJER ŽNL Bratstvo preokretom zadržalo vodeću poziciju, Ibriks s dva pogotka donio Grofovima tri boda, Lukačani u derbiju bolji od Voćina

U prvoj utakmici 19. kola Premijer županijske nogometne lige vodeće Bratstvo na svom Školskom vrtu propustilo je nekoliko prigoda za zgoditke. Kazna je stigla u 23. minuti, kada je Drago Kozlinger doveo Borovu u prednost. Gosti su mogli na odmor otići i s opipljivijom prednošću, ali su bili neefikasni u završnici dva napada.

U drugom dijelu lider je dugo lomio otpor beskompromisnih gostiju. U tri minute s dva zgoditka Lea Hokmana dolazi do preokreta. Prvo je pogodio mrežu u 75. minuti iz igre, a zatim u 77. minuti s bijele točke. Zgodicima Filipa Rebića u 83. i Matea Pšihistala u 85. minuti Bratstvo dolazi do uvjerljive pobjede 4:1. Posljednjih tridesetak minuta na teren se u domaćem dresu uspješno vratio Marko Puškarić.

Bratstvo – Borova 4:1
Igrač utakmice: Leo Hokman

Drugoplasirana Mladost iz Čačinaca nije dala ni malo nade momčadi Crnca za iznenađenje na njihovom terenu. Nakon 45 minuta momčad iz Čačinaca vodila je 3:0 zgodicima Marina Zuanovića u 15. minuti, Florijana Rupčića u 18. i Dražena Duspare u 24. minuti.

U drugom dijelu gosti su postigli još četiri pogotka za konačnih 7:0. Strijelci su bili Florijan Rupčić u 61. minuti, Stipe Čavić u 75. minuti, Marko Grabovac u 83. i Marin Čavić u 85. minuti.

Crnac – Mladost 0:7
Igrač utakmice: Stipe Čavić

Pred gotovo 400 gledatelja na stadionu Kurija u Kapela Dvoru odigran je derbi susret za treće mjesto. Desetkovana domaća momčad u prvom dijelu odlično je parirala gostima.

U nastavku su gosti došli do dva zgoditka i pobjede. Iskusni Ivan Ibriks u dva navrata nadmudrio je domaću obranu, prvi puta u 51. minuti, a drugi u 75.

Dinamo – Suhopolje 0:2
Igrač utakmice: Ivan Ibriks

Zanimljiva utakmica u borbi za vrh odigrana je u Voćinu između istoimene domaće momčadi i Lukača 05. Ante Đorđević dovodi domaću momčad u prednost u petoj minuti. Na 1:1 poravnao je Matija Tomšić u 37. minuti.

Na početku nastavka Mateo Gusić u 50. minuti dovodi Voćin u novu prednost. U posljednjih šest minuta gosti dolaze do pobjede. Prvo je u 85. minuti na 2:2 poravnao Antonio Babec, da bi pobjednički zgoditak postigao u posljednjoj minuti mladi Luka Skupnjak.

Voćin – Lukač 05 2:3
Igrač utakmice: Luka Skupnjak

U Novoj Bukovici igrali su domaći Zrinski i Dinamo iz Četekovca. Domaća momčad povela je zgoditkom Domagoja Varge u šestoj minuti. Izjednačio je Alen Šarec u 22. minuti.

Pogotkom Tomislava Kurtića iz kaznenog udarca Zrinski u 67. minuti ponovno vodi. Konačnih 2:2 svojim pogotkom u 70. minuti postavio je Leon Kokoška. Drugi dio utakmice na vratima domaće momčadi bio je pričuvni igrač Matej Bračun.

Zrinski – Dinamo 2:2
Igrač utakmice: Domagoj Varga

Na rezovačkom Laništu znali su da moraju ići na pobjedu, stoga su u utakmicu s Mikleušom ušli napadački i agresivno. Plod takve igre bilo je nekoliko prigoda i zgoditak Matea Tomića već u 11. minuti. Deset minuta kasnije zbog ozljede igru je morao napustiti gostujući igrač Krešimir Crvenka, dok je minutu prije odlaska na odmor “pocrvenio” igrač Mikleuša Antonio Pejazić.

Rezovac je u drugom dijelu materijalizirao igrača više na terenu. Domaći nogometaši postigli su još četiri pogotka. Strijelci su bili Silvijo Buzuk u 46. minuti, Mateo Tomić u 65. i 81. te Hrvoje Juhas u 89. minuti.

Rezovac – Mikleuš 5:0
Igrač utakmice: Mateo Tomić

Derbi donjeg dijela tablice odigran je u Sladojevcima između domaće Slavonije i Sokola iz Milanovca. Domaća momčad povela je 2:0 zgodicima Igora Dunkovića u 16. i Mihaela Novakovića u 32. minuti. Već u idućem napadu Patrik Bazijanac smanjio je domaću prednost na 2:1.

U drugom dijelu domaća obrana dugo je odolijevala gostujućim napadima. Pred sam kraj Patrik Bazijanac svojim drugim pogotkom donio je gostujućoj momčadi bod.

Slavonija – Sokol 2:2
Igrač utakmice: Patrik Bazijanac

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc, D. Fišli)

Premijer ZNL 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content