Razvojna agencija VTA: Potpora poljoprivrednicima i ruralnom razvoju kroz europske i nacionalne fondove

Jeste li znali? U Razvojnoj agenciji VTA nalazi se i ured za poljoprivredu u kojem poljoprivrednici svakodnevno mogu dobiti sve relevantne informacije vezane uz mogućnosti financiranja putem europskih i nacionalnih fondova. Uz to, VTA pruža pomoć pri pripremi, prijavi i provedbi poljoprivrednih projekata.

Kroz odobrene projekte, prijavljene i provedene od strane Razvojne agencije VTA, bespovratnim sredstvima kupljena je brojna mehanizacija i oprema, kupljena su poljoprivredna zemljišta, izgrađeni su montažni objekti te su dodijeljena novčana sredstva kako bi se osigurao razvoj brojnim poljoprivrednim gospodarstvima.

U brojevima, rezultati bi izgledali ovako: kupljeno je više od 100 traktora, 10 kombajna te 500 različitih traktorskih priključaka i opreme. Također, sveukupno je podignuto više od 20.000 m² plastenika i preko 2.000 m² montažnih objekata za poljoprivredu. Uz sve to, kupljeno je preko 140 grla stoke, oko 200 kljunova peradi te više od 350 pčelinjih zajednica. Kroz projekte je do sada kupljeno i preko 30 ha poljoprivrednog zemljišta, a sveukupno je podignuto ili rekonstruirano više od 15 ha trajnih nasada.

Razvoja agencija VTA, od svog početka pa do sada, broji više od 1700 prijavljenih i odobrenih zahtjeva za povrat premije osiguranja usjeva, životinja i bilja.

Trenutno su aktualne prijave za male zajmove za ruralni razvoj te zajmovi za obrtna sredstva.

Za 2024. godinu u najavi su:

  • natječaj za potporu malim poljoprivrednicima,
  • natječaj za mlade poljoprivrednike,
  • natječaj za ulaganje u nepoljoprivredne djelatnosti,
  • natječaj za razvoj poslovanja u ruralnim područjima te
  • natječaj za osiguranje poljoprivredne proizvodnje.

(vta.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content