Solar Roofs for Green Virovitica: Grad Viroviticu posjetili predstavnici Sveučilišta u Stavangeru

Nakon što je u srijedu u Varaždinu održana završna konferencija projekta Solar „Roofs for Green Virovitica“, koja je okupila sve projektne partnere, u četvrtak su Grad Viroviticu posjetili predstavnici Prirodoslovno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Stavangeru (Norveška) i REA-e Sjever.

Riječ je o studijskom putovanju u sklopu projekta s ciljem jačanja bilateralnih odnosa i razmjene znanja kroz primjere dobre prakse u upravljanju i promicanju korištenja električne energije iz energije sunca i drugih obnovljivih izvora energije.

Predstavnike Sveučilišta u Stavangeru ugostili su sudionici, odnosno partneri na projektu „Solar Roofs for Green Virovitica“: ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević, direktor tvrtke Virkom Damir Marenić, pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Virovitice Đurđa Aragović te djelatnici Gradske uprave.

viber slika 2024 04 11 16 40 42 869

Projekt, uz sklopu kojeg su postavljene solarne elektrane na Dvorcu i Palači Pejačević, DV Cvrčak, Općoj bolnici Virovitica i tvrtki Virkom, usmjeren je na povećanje proizvodnje električne energije iz sunca i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških organizacija javnog sektora i akademske zajednice. Vrijedan je 735.000 eura, a u sklopu programa “Energija i klimatske promjene” u okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora te uz pomoć norveškog fonda EEA Grants, osigurano je 85 posto sufinanciranja.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content