FOTO Virovitičke košarkašice Z-13 protiv Mladosti ostvarile sedmu prvenstvenu pobjedu u sedam utakmica: Već sutra u Virju prilika za osam od osam

Virovitičke košarkašice Z-13 nastavile su fenomenalan niz, najbolji za jednu selekciju u desetogodišnjoj povijesti kluba. Pobjedom nad Mladosti iz Ivanovca ostvarile su sedmu pobjedu u isto toliko prvenstvenih utakmica Regije Sjever, a priliku za osmu pobjedu imaju već sutra (nedjelja) u Virju protiv igračica domaćeg Podravca. Svakako treba napomenuti da je šest od sedam pobjeda dobiveno s 50 koševa razlike, pa čak i više što dodatno pojačava dojam. Utakmica protiv Podravca bit će im treća utakmica u četiri dana, a sve u cilju da odigraju zaostale utakmice zbog izolacije pojednih klubova u ranijim tjednima.

Upravo iz navedenih razloga, trener Robert Fritz podijelio je minutažu na sve igračice te su sve djevojke imale priliku kroz svoje minute prikazati trenutnu formu. Početak utakmice pokazao je da će utakmica ići uglavnom u jednom smjeru iako se ekipa Mladosti pokazala kao borben protivnik. Nakon uvodnih 10:0 i jednog koša gostujućih igračica, nastavila se dominacija domaćih koje su do poluvremena povele s 33:4.

Na inicijativu trenera Fritza u drugom dijelu, prestao je pritisak na gostujuće igračice, a više minuta dobile su mlađe igračice. Unatoč tome, razlika je iz minute u minutu bila sve veća te je treća četvrtina završila rezultatom 14:6, da bi na kraju bilo 66:17 za superiornije domaće igračice.

Najefikasnija kod domaćih bila je Alisa Lovreković s 24 postignuta koša uz 8 skokova, 6 osvojenih lopti i 3 asistencije. Odlično ju je pratila Nika Gverić koja je uz 16 postignutih koševa dodala i 6 asistencija, 4 osvojene lopte te po blokadu i skok. Tena Tolušić postigla je 8 koševa uz 5 osvojenih lopti i asistenciju. Izuzetnu skakačku utakmicu odigrala je Lorena Kanižaj koja je ubilježila čak 10 skokova te dodala dvije osvojene lopte i blokadu. Lana Bajivić uz 5 postignutih koševa dva puta je uspješno skočila. Dorotea Blažičević postigla je 4 koša te upisala skok, asistenciju i osvojenu loptu dok je uz isti broj koševa Maja Lena Bucifal dodala 5 skokova, 4 osvojene lopte te po blokadu i skok. Margareta Cenger postigla je 3 koša uz 7 osvojenih lopti te po 6 asistencija i skokova. U strijelce se upisala i Ena Salajić dok su svoje obrambene zadatke dobro izvršavale Nikolina Hetzel, Naya Čevelak, Monika Sabolić Požežanac i Lucija Petras. Nikolina je uspješno skočila tri puta, Naya je uz dva skoka upisala po asistenciju i osvojenu loptu, dok je Monika podijelila jednu lijepu asistenciju, a Lucija osvojila jednu loptu.

ŽKK Virovitica – ŽKK Mladost Ivanovec 66:17

ŽKK Virovitica: Ena Salajić 2, Lorena Kanižaj, Lucija Petras, Monika Sabolić Požežanac, Maja Lena Bucifal 4, Lana Bajivić 5, Alisa Lovreković 24, Margareta Cenger 3, Nika Gverić 16, Tena Tolušić 8, Nikolina Hetzel, Naya Čevelak, Dorotea Blažičević 4. Trener: Robert Fritz.

Odigrana je i utakmica druge ekipe ŽKK Virovitice do 15 godina starosti koja je ugostila Radnik iz Križevaca. Druga ekipa je osnovana s ciljem da minute dobiju igračice koje su mlađe ili su kasnije počele trenirati i na taj način steknu prijeko potrebno iskustvo.

Radnik iz Križevaca ulazi među najkvalitetnije ekipe u ovoj kategoriji i s pravom pretendira i na osvajanje naslova što su od samog početka djevojke iz Križevaca i pokazale. Kako su mlađahne Virovitičanke u utakmicu krenule poprilično mlako tako je i semafor bio nemilosrdan za njih i do poluvremena je rezultat iznosio čak 57:8 za bolje Križevčanke.

Razočarane rezultatom, domaće igračice u drugi dio ušle su odlučne da poprave mlak dojam iz prvog dijela. Uslijedila je borba za svaku loptu te su u trećoj četvrtini postigle 10 koševa uz znatno bolju igru u obrani. U posljednjoj dionici ipak je ponestalo snage domaćima te su gošće došle do konačnih 89:22.

Na kraju treba istaknuti da su se čak sedam igračica upisale u strijelce. Najefikasnije su bile Dorotea Blažičević i Monika Požežanac Sabolić sa 6 postignutih koševa dok su se u strijelce upisale i Nikolina Hetzel, Lucija Petras, Ena Salajić, Elena Lebinac i Lana Ivoš. U skoku su se iskazale Lorena Kanižaj i Lana Bajivić, a Naya Čevelak upisala je lijepu asistenciju.

ŽKK Virovitica 2 – ŽKK Radnik Križevci 22:89

ŽKK Virovitica 2: Bajivić, Požežanac Sabolić 6, Ivoš 2, Lebinac 2, Blažičević 6, Kanižaj, Čevelak, Hetzel 2, Petras 2 i Salajić 2.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica, foto: T. Szabo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content