Društvo Crvenog križa Slatina i Slatinska banka i ove godine podijelili pakete višečlanim i obiteljima u potrebi

Od 2005. godine Slatinska banka svojim donacijama stalni je pratitelj udruge PRO VITA 4+ koja na širem slatinskom području skrbi za interese mnogobrojnih obitelji s četvero i više djece.

Svake godine Slatinska banka daruje 12.000 kuna za koje se kupe prehrambeni i higijenski proizvodi za 40 obitelji. Kroz navedeno razdoblje darovano je 324.000 kuna, čime je Slatinska banka pokazala svoju odgovornost za zajednicu i osnažila ove obitelji. Banka je prvih 15-ak godina svakoj novorođenoj četvrtoj i slijedećoj bebi otvarala i štedne knjižice na 50 eura.

Paketi su prikupljani i podijeljeni u suorganizaciji sa Društvom Crvenog križa Slatina.

– Ovogodišnjoj podjeli nazočila je i okupljene pozdravila direktorica poslovnice u Slatini Ivana Šiser i njena pomoćnica Tina Živković. Sa svakom obitelji su se rukovale i malo popričale, te napravile zajedničku fotografiju. Srdačno im zahvaljujemo za dosadašnje donacije, a prema mogućnostima obećana je daljnja suradnja i potpora. Ovoj akciju priključili su se i Eugenijaci, volonteri OŠ Eugena Kumičića koji sa svojom voditeljicom Marijanom Toplak prikupili hrane i higijenskih potrepština za još 10 velikih obitelji. S njima je došla i njihova ravnateljica Božica Majhen – rekao je ravnatelj Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić te dodao:

– Slatina se može pohvaliti s najvećom mladom obitelji TOP 10 u Hrvatskoj. Manuela i Pavle Jaković imaju hrabrosti podizati i odgajati desetero djece, 8 dječaka i 2 djevojčice. Mi iz Crvenog križa Slatina im od srca čestitamo – rekao je. 

Svake godine od 1998. engleska Udruga ”Living life” iz grada Eastbournea prikuplja i dijeli božićne pakete za djecu nižih razreda osnovnih škola slatinskog područja. U njoj su ove godine sudjelovali i sami donatori, voditelj udruge Mick Trott i njegove pomoćnice Marjorie i Stacey Loftus. Na slatinskom području podijeljeno je oko 950 paketa, i prema želji donatora oko 250 komada za Evanđeosku pentetkostalnu  crkvu ”Betanija” u Orahovici. U romskom naselju Stiska u Đurđevcu, zajedno s Crvenim križem Đurđevac, podijeljeno je dodatnih 200 božićnih paketa. Nije zaboravljeno ni ”izgubljeno selo” Kladavac u općini Babina Greda.

Trenutno je u podijeli dodatnih 150 paketa za obitelji s manjim brojem članova u potrebi. Sredstva za prvih 100 paketa bila su osigurana iz akcije ”Solidarnost na djelu”, a za novih 150 iz Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije. Djelatnici i volonteri Crvenog križa Slatina odradili su ovog prosinca velik posao.

– Svim korisnicima, prijateljima, suradnicima i poslovnim partnerima želimo častit Božić i blagoslovljenu 2022. godinu – uputio je čestitku je ravnatelj CK Slatina Vladimir Jelenčić.

(www.icv.hr, adf, vj: Foto: CK Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content