Održane tri radionice stručne podrške partnera CZSS Virovitica u sklopu programa “Jaglac – moj drugi dom”

U utorak, 8. studenog održane su tri radionice u sklopu programa “Jaglac – moj drugi dom”. Radionice su održale predstavnice CZSS Virovitica, ravnateljica Marija Bajan Prokl, Sandra Matošina Borbaš i Tamara Sadlovski. Održane su radionice supervizije za djelatnike udruge i partnera, za roditelje i članove obitelji te za korisnike poludnevnog boravka. 

Program “Jaglac – moj drugi dom” financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u okviru Poziva “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge” za razdoblje od 2020. do 2023. godine u iznosu od 230.000,00 kuna na godišnjoj razini. Provedba 3. godine programa započela je s 1. lipnjem, a završava s 31. svibnjem 2023. godine. Opći cilj programa “Jaglac – moj drugi dom” je doprinijeti razvoju nedostatnih izvaninstitucijskih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije, te povećanja socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom Virovitičko-podravske županije.

20221108 101300 Custom

Provedbom programa u suradnji s partnerima, Gradom Orahovica, CZSS Slatina i CZSS Virovitica i suradnicima Centrom za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i Udrugom djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono” Belišće, unaprijediti će se socijalna usluga poludnevnog boravka ruralnog područja VPŽ (I. skupina prema Indeksu razvijenosti u RH) na kojem nije dovoljno razvijena i regionalno pokrivena mreža socijalnih usluga za OSIT.

Zajedničkim naporima nositelja, partnera i suradnika programa doprinijeti će se uspješnijem rješavanju potreba korisnika te definirati prioriteti za daljnji razvoj usluga u zajednici kao vid prevencije institucionalizacije. Specifični cilj programa je omogućiti socijalnu uslugu poludnevnog boravka za 25 korisnika na području Grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci i Crnac te doprinijeti neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavanju radnih navika u cilju poboljšanja kvalitete života osoba OSI/OSIT.

IMG 470b3eefd37b7bd41bc7db66e682c3aa V Custom

Ponudom socijalne usluge poludnevnog boravaka i radno-okupacijskih aktivnosti u ruralnom području koje je prometno izolirano, omogućiti će se dostupnost izvaninstitucijske socijalne usluge za OSI/OSIT u zajednici u kojoj žive. Razvojem i unaprjeđenjem socijalne usluge poludnevnog boravka doprinijeti će se poboljšanju kvalitete života OSI/OSIT poštujući njihovo urođeno dostojanstvo, uvažavanjem njihovih interesa, te sprečavanjem bilo kakve diskriminacije snaženjem svih oblika društvene solidarnosti.

Razvojem suradničkih odnosa različitih pružatelja usluga, jedinice područne samouprave, ustanova socijalne skrbi, odgojno-obrazovne ustanove i udruga, zajedničkim naporom će se definirati prioriteti za daljnji razvoj i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih usluga u zajednici za OSI/OSIT.

(www.icv.hr, Udruga Jaglac)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content