OPĆINA ČAČINCI Zbog opasnosti od potencijalnog plavljenja objekata u SRC Rupa, rekonstruiran kanal između željezničke pruge i Ulice Franje Jusupa u Čačincima

Na inicijativu Općine Čačinci, Hrvatske vode izvršile su rekonstrukciju i uređenje kanala koji se nalazi između željezničke pruge i Ulice Franje Jusupa u Čačincima. Navedena dionica kanala dugi niz godina nije uređivana što je predstavljalo ozbiljan problem zbog potencijalnog plavljenja objekata u Sportsko rekreacijskom centru Rupa.

-Ovim zahvatom značajno je smanjena navedena opasnost za koju smo sigurni da će biti svedena na minimum nakon rekonstrukcije propusta ispod željezničke pruge – poručili su iz Općine Čačinci.

Foto 2 1

Podsjetimo, u veljači ove godine u sjedištu HŽ Infrastrukture u Zagrebu održan je zajednički sastanak predsjednika Uprave Ivana Kršića i direktora Sektora održavanja Damira Ćavara s načelnikom općine Čačinci, Alenom Jurencem. Tema sastanka bilo je proširenje propusta ispod željezničke pruge za kojeg se smatra da je uzrok plavljenja. Na sastanku je dogovoreno da će HŽ pristupiti izradi projektne dokumentacije što je vrlo brzo i učinjeno. U ovom trenutku projekt je pred fazom ishođenja posebnih uvjeta što prethodi izdavanju građevinske dozvole od strane nadležnog tijela za gradnju i prostorno uređenje.

(Općina Čačinci)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content