Orahovački enigmatičari na Državnom natjecanju: Željko Jozić prvak Hrvatske u sastavljanju rebusa

Split je domaćin 38. Državnog natjecanja enigmatičara Hrvatske, popularnog SOZAH – Susreta odgonetača i zagonetača Hrvatske. Između stotinjak natjecatelja i 12 ekipa bili su članovi Enigmatske udruge Orahovica Stjepan Varaždinac Damir Vratković i Željko Jozić koji su polučili odlične rezultate. 

Prvi dio natjecanja bio je online i to postavljanje zagonetki gdje su Orahovčani osvojili ekipno 9. mjesto u konkurenciji 70 natjecatelja i 12 ekipa.

– Pojedinačno, naš Željko Jozić osvojio je odlično 4. mjesto, a posebno treba istaknuti da je Željko postao državni prvak u sastavljanju rebusa. Što se tiče daljnjeg natjecanja, kategorije odgonetači, Željko, Damir i ja sudjelovali smo na ostalom dijelu u Splitu i Omišu. Kada pogledamo ukupne rezultate, od 12 ekipa osvojili smo jako dobro deveto mjesto. Kategorija križaljki i premetaljki, ekipno, ove se godine zvala boživran prema pseudonimu enigmatičara Božidara Vranickog po kojem se klub iz Splita i zove i tu smo se plasirali na 10 mjesto, a pojedinačno od 21. natjecatelja Željko Jozić je bio srebrni, potom u rješavanju sudokua od 18 natjecatelja Damir Vratković je osvojio odlično 6. mjesto i u kategoriji rješavanja logičkih zagonetki ja sam osvojio također šesto mjesto od 18 natjecatelja. Sve u svemu, ovo je odličan rezultat, a moram reći da nam je išla Katarina Josić imali bi zasigurno još koju medalju i ekipno bi bili puno bolje plasirani, ali svakako treba čestitati prije svega Željku Joziću i Damiru Vratkoviću na vrhunskim rezultatima– kaže predsjednik Enigmatske udruge Orahovica Stjepan Varaždinac.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content