Povodom Dana darivatelja krvi u Orahovici održana svečanost na kojoj je Društvo višestrukim darivateljima uručilo zahvalnice i plakete

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Orahovica, a povodom Dana darivatelja krvi, u vatrogasnom domu Orahovica održana je svečanost na kojoj je Društvo višestrukim darivateljima krvi uručilo zaslužne zahvalnice i plakete.

Sve nazočne, među kojima je bila i predsjednica Gradskog vijeća grada Orahovice Karmen Halgaš, uvodno je pozdravio predsjednik GDCK Orahovica Pavao Ramić iznijevši podatak kako je tijekom prošle godine u Hrvatskoj prikupljeno nešto više od 154 tisuće doza krvi, čime su zadovoljene sve potrebe zdravstva.

Stručni savjetnik orahovačkog Crvenog križa Željko Kiš, govorio je o nešto slabijem odazivu darivatelja ove u odnosu na prošlu godinu.

– Prošle godine je u 12 organiziranih akcija prikupljeno 588 od ukupno planiranih 600 doza, dok će ove godine taj rezultat biti slabiji za 70-ak doza što predstavlja značajan pad. Ipak, imamo i razloga za zadovoljstvo jer se naše društvo nalazi na 18. mjestu od ukupno 107 društava Crvenog križa koji prikupljaju krv u Hrvatskoj. Kod ovog rangiranja gleda se broj prikupljenih doza u odnosu na broj stanovnika, a u našem društvu taj indeks iznosi 6,33 doze na 100 stanovnika i to rezultat za svaku pohvalu- rekao je Kiš.

U nastavku svečanosti uručene su zahvalnice darivateljima za 20, 25, 30, 35, 40, 50, i 75 puta darovanu krv te završne zahvalnice i plakete Hrvatskog Crvenog križa za darivatelje koji iz objektivnih razloga ne mogu više darovati svoju krv.

Zahvalnice GDCK Orahovica tako su za prvi puta darovanu krv dobili Denis Eichler, Andrea Foro, Josip Foro, Dario Golik, Jelka Jurlina, Jurica Jurlina, Borna Katić, Matej Klanica, Ivan Lekić, Antun Majetić, Ana Nekić, Mile Pavličić, Marinko Palovčik, Igor Periša, Đuro Selthofer, Jelica Stojić, Danijel Šalković, Petar Šteger, Matilda Vida, Marijana Vukovski i Vlatka Zorc. Za puta nagrađeni su Andrea Andelfinger, Andreja Gojić, Anamarija Marenić, Jelena Mikić, Adrijana Pavličić, Dajana Šalković i Klara Tomljenović, za 10 puta Vladimir Božičković, Petar Budimir, Marijana Čačinović, Matija Čačinović, Iva Hadzima, Toni Patkoš, Miro Pejić, Dejan Petranović, Tomislav Puljek i Nikolina Vida, zatim za 20 puta zahvalnice su dobili Zvonimir Bandalo, Goran Boltadžija, Katarina Bolješić, Matija Jurčević, Monika Matek, Dario Najcer, Dario Pigler, Maja Škraba i Goran Vulić dok su za 25 puta darovanu krv zahvalnice uručene Mireli Ament, Mirjani Jurišić i Zvjezdani Mališ.

Zaslužene nagrade za 30 puta darovanu krv dobili su Ivan Benković, Mario Biro, Mario Čalić, Matija Inhof, Ljubomir Mandić, Ante Molnar i Ivan Nekić, a za 40 puta Miroslav Šimek i Tihomir Tosino. Brončani znak i zahvalnicu Hrvatskog Crvenog križa za 35 puta darovanu krv primile su Katarina Maha i Maja Uremović, brončani znak i zahvalnicu Hrvatskog Crvenog križa za 50 puta darovanu krv primili Antun Maršić, Mario Purgar i Danijel Volenik dok su srebrni znak i zahvalnicu za 75 puta darovanu krv primili Josip Mužar i Josip Sabo. Završnu zahvalnicu za dobrovoljno darivanje krvi primili su Marlena Brstilo-Čičković (12 darivanja), Mirko Hečimović (40 darivanja), Mirko Horvatin (42 darivanja) i Ivan Takač (11 darivanja), dok su završnu zahvalnicu i Plaketu Hrvatskog Crvenog križa dobili Andrija Baraba (69 darivanja), Alan Grgić (66 darivanja) i Zvonko Pancer (61 darivanje).

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content