U Domu kulture u Čačincima održana tradicionalna 6. Pjesnička večer: Ljubavna poezija i priče te vrhunska glazba pokazali istinski put ljubavi

U čačinačkom Domu kulture, koji je ovoga puta pretvoren u duh romantične večere, a u organizaciji Turističke zajednice općine i Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, održana je 6. tradicionalna Pjesnička večer.

Ovogodišnja tema bila je ona neiscrpna i ona koja čini vječnu i najbolju inspiraciju svim pjesnicima, a to je naravno ljubav. Vlastitom ljubavnom poezijom predstavili su se domaći autori koji su oduševili svojim uradcima. Večer je započela sjećanjem na nedavno preminulu Anku Prelog, redovnu sudionicu svih dosadašnjih pjesničkih večeri čije je stihove pročitala njena unuka Tamara Prelog.

Pjesnicka-vecer-Cacinci-36-CustomSvjetlana Carić, inače iz Slatine, ali pedagoginja čačinačke osnovne škole, svojim je stihovima otkrila i svoju novu zbirku pjesama i to po prvi puta u Čačincima, ”Crteži na srcu”. Potom se Čačinčanima i gostima po prvi puta predstavila Milijana Kovač iz Virovitice, a zatim je Svjetlana Carić predstavila pjesnika iz Feričanaca Ivana Jukića interpretirajući njegove pjesme iz najnovije zbirke ”Tama kapaka” da bi na kraju svoje pjesme predstavio i Vladimir Grgurić iz Orahovice.

Poseban dodatak ovoj večeri bile su ljubavna priča Erike Čilog iz Čačinaca te odlične priče životnih ljubavi koje su svojim uradcima utjelovili čačnački osnovci, a riječ je o pričama njihovih roditelja, baka i djedova. Njihove uratke prepričale su odlične voditeljice programa Mirjana Foro i Kristina Krolo, a učenici čije su priče pročitane su Domagoj Stojanović i Mateo Erceg.

Večer su vrhunskim glazbenim izvedbama uljepšali Aura acoustic band koji čine umjetnici glazbe Šime Milovac, Branimir Medarić i Denis Knežević, a svoj nevjerojatan glazbeni talent pokazala je i Tamara Prelog. Posebna je priča bila i na samom ulazu u Dom kulture gdje je svoje umjetničke radove po prvi puta predstavila Darinka Šteger iz Duge Međe.

– Sudeći po reakcijama nazočnih, velikim pljeskom poslije svake izvedbe te najvećim na kraju, vjerujem da su svi uživali i da smo uspješno nastavili s jednom lijepom pričom. Hvala svima koji su pomogli i bili dio organizacije, svim autorima koji su bili odlični, našem odličnom Aura bandu, gospođi Darinki Šteger na prekrasnoj izložbi i naravno svim našim Čačinčanima i gostima koji su i ovoga puta napunili Dom kulture, hvala od srca svima– rekla je na kraju večeri direktorica TZ Ureda Čačinci Ana Marunica.

Pjesnicka-vecer-Cacinci-29-CustomMilijana Kovač iz Virovitice po prvi je puta sudjelovala na čačinačkoj Pjesničkoj večeri i oduševila se.

– Ovo je nešto prekrasno, toliko emocija i ljubavi, toliko prekrasnih stihova, jednostavno uživala sam – rekla je Milijana, a posebno emotivna bila je Svjetlana Carić.

– Čačinci su moj dom i drago mi je da sam ba ovdje predstavila svoje stihove. Posebno mi je s jedne strane žao što nije bilo odličnog autora Ivana Jukića, a s druge posebna čast i ponos što sam čitala njegove stihove. Ova pjesnička večer u Čačincima je posebna, rekla bih jedinstvena i čarobna– rekla je Carić.

Večeri su uz direktoricu TZ Ureda Anu Marunicu nazočile i ravnateljica čačinačke osnovne škole Kristina Krmpotić, ravnateljica Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Zdenci Ivana Pavelić te ravnateljica Dječjeg vrtića ”Lipa” Ana Krmpotić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content