U orahovačkom “Merkuru” održava se 21. Seminar za predsjednike, ravnatelje i predstavnike stručnih službi društava Hrvatskog Crvenog križa s područja OBŽ

U Centru za edukaciju ”Merkur” Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici, a u organizaciji Društva crvenog križa Osječko-baranjske županije, održava se tradicionalni 21. Seminar za predsjednike, ravnatelje i predstavnike stručnih službi društava Hrvatskog Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije.

Riječ je o dvodnevnom seminaru koji nadopunjuje i usavršava navedene djelatnike i nositelje funkcija kako bi društva Crvenog križa s područja OBŽ bila još stručnija i spremnija za sve situacija koje su dio njihovog djelovanja.

0411seminardckobz-3-Custom– Ovo je seminar koji svake godine ciljano ponavljamo uvijek s aktualnim temama i problematikom, a njegov cilj je ojačati društva i osnažiti zaposlenike, dati im nove informacije, usmjeriti ka novim pravcima kojima trebaju ići kako bi bili i ostali na visokom standardu u kojem naša društva danas jesu. Osječki Crveni križ nam je svakako vodeće društvo, kao što je uostalom i u cijeloj Hrvatskoj, čije primjere i dobre prakse prenosimo u druga društva, ali i formiranjem stručne službe pri županijskom društvu došli smo u situaciju da možemo korisniju i konkretniju instruktivnu pomoć pružiti našim društvima kako bi bili spremniji u svim situacijama s kojima se svakodnevno suočavaju. Seminar je dakle dvodnevni, prvog dana odradili smo uvodnu temu u povijesti i djelovanju našeg društva te probrali nekoliko aktualnih tema s kojima se susrećemo, a drugi dan će kolegice iz HCK održati predavanje o sagorijevanju i smanjivanju stresa na poslu što je iznimno važna tema za naše zaposlenike jer nalazimo se u svim krizma koje zahvaćaju društvenu zajednicu– rekao je ravnatelj Društva CK OBŽ Goran Latković.

Predsjednik toga društva Marko Đukić naglasio je kako je ovo društvo danas najspremnije u Hrvatskoj što se tiče djelovanja u izvanrednim situacijama i provedbi programa Crvenog križa, te kako je nužno takav nivo zadržati.

0411seminardckobz-2-Custom– Rezultat ovog podatka je upravo zbog činjenice kako smo prije 20 godina uveli ovakve seminare za sve stručne službe gradskih i općinskih društava, a kasnije smo prešli na obučavanje vodećih ljudi kako bi se to znanje prenosilo unutra svakog društva. Rezultat toga je da smo danas jedna od rijetkih organizacija koja ima ujednačenje rada jer sva društva provode minimum aktivnosti koje su bitne za pojedinu sredinu. Ovi seminari su se pokazali iznimno korisnim i kao jedan “team building” što donosi nove vrijednosti u svim društvima– rekao je Đukić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content