Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ i ove godine organizira tradicionalnu Memorijalnu utrku ”Kokočak-Orahovica”

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije i ove godine organizira tradicionalnu 16. Memorijalnu utrku ”Kokočak-Orahovica”. Utrka će biti održana u nedjelju 4. prosinca i posvećena je trojici poginulih hrvatskih branitelja, pripadniku 2. bojne 132. brigade Branku Jakliću te pripadnicima Vojne policije 132. brigade Momiru Krmpotiću i Milanu Puhaniću.

– Sudjelovanje na Memorijalnoj utrci svi zainteresirani sudionici moraju prijaviti najkasnije do 3. prosinca, na broj mobitela 091/529-6337 ili putem e-maila. Za sve sudionike, kako je to već uobičajeno, osigurani su majica, doručak i ručak te na kraju i zaslužna zahvalnica– kaže predsjednik UHBL PTSP Miroslav Milovuković te iznosi kompletan protokol događaja.

– Okupljanje će biti na orahovačkom autobusnom kolodvoru u 8 sati, a potom će svi sudionici autobusom biti odvezeni u Kokočak gdje će uvodno biti održan komemorativni skup. Početak trčanja predviđen je u 10 sati, a trči se uobičajenom dionicom dugom oko 11 kilometara, odnosno linijom obrane ovog područja. Moram naglasiti kako utrka kao i svake godine nije natjecateljska već memorijalna i svi su pobjednici jer glavni i jedini cilj je odati dužno poštovanje i počast našim poginulim suborcima te im zahvaliti na svemu onome što su učinili za stvaranje slobodne Hrvatske– rekao je predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković.

Memorijalna utrka “Kokočak–Orahovica” bit će održana pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane te Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content