Održana početna konferencija treće faze projekta ”Zaželi” u Orahovici: 10 zaposlenih žena brinut će o 60 starih i nemoćnih osoba

U Centru za posjetitelje Orahovica održana je početna konferencija programa ”Zaželi” pod nazivom ”Pomoć u kući starima nemoćnima s područja grada Orahovice – faza III”. Na otvaranju konferencije o projektu je govorio voditelj Milan Babac.

– Ukupna vrijednost projekta je 65.546,71 eura, a razdoblje provedbe je do 20. kolovoza tekuće godine, dakle osam mjeseci, a partneri su HZZ Područni ured Virovitica i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Slatina. Cilj je projekta je omogućiti zapošljavanje i pristup tržištu 10 pripadnica ranjive skupine te pomoći u kućanstvu i povećati kvalitetu života za 60 krajnjih korisnika, odnosno starih i nemoćnih osoba – rekao je Babac.

Konferenciji je nazočio i gradonačelnik Orahovice Saša Rister te istaknuo zadovoljstvo ovim projektom.

– Ovo je projekt koji smo čekali, o njemu smo pričali još prošle jeseni i drago mi je da je konačno i krenuo. Projekt je stoposto sufinanciran putem resornog ministarstva i Europskog socijalnog fond, traje osam mjeseci i ovo je samo jedan ”bajpas” do početka onog dugo očekivanog velikog projekta ”Zaželi” koji bi prema najavama trebao trajati do tri godine. Grad Orahovica će biti spreman, čim Javni poziv bude raspisan, mi ćemo se prijaviti, a sve kako bi osigurali nova zapošljavanja u našem gradu i ono što je najvažnije, vidjeli smo da na području grada imamo dosta starog stanovništva i u potrebi i ovakva im je pomoć nužna pa ćemo se mi truditi da svima njima pomognemo. Treba svakako reći da jedan dio ovog projekta provodi i Udruga Jaglac tako da vjerujem da ćemo zajedno moći skrbiti o svim našim starim i nemoćnim sugrađanima – rekao je Rister.                    

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

logici zazeli orahovica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content