Željko Periša skuhao najbolji grah na Čačinačkim ribnjacima: Grahijada održana u povodu Praznika rada imala je i humanitarnu notu

U ugodnom prirodnom ambijentu Čačinačkih ribnjaka, održana je 1. Prvomajska grahijada u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čačinci i navijačke skupine Čačinački Alkosi. Deset kuhara zasukalo je rukave i uhvatilo se kuhače u cilju pripreme što boljeg graha.

-Ovu našu prvu Grahijadu zamislili smo kako bi se prije svega zabavili i pripremili nešto našim sumještanima. Presretan sam što se odazvao veliki broj ljudi i eto čak 10 majstora graha. Naravno, sve su to bili naši domaći kuhari jer nismo ove godine željeli zvati ljude iz drugih mjesta dok ne vidimo kako će to sve skupa izgledati. Pokazalo se ovo odličnom idejom pa smo već danas razgovarali i počeli razmišljati o drugom izdanju koje će zasigurno biti još brojnije i sadržajnije – rekao je zapovjednik DVD-a Čačinci Siniša Ileš.

Nakon što su kuhari odradili svoj posao, stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Ana Fadljević – Farkaš, Dragan Kreninger i Antun Maršić ocijenili su uzorke i pohvalili sve na dobrim uradcima te za najboljeg proglasili Željka Perišu.

IMG_7807

Periša je rekao kako je kuhao onako kako to uvijek čini, odnosno na tradicionalni slavonski način.

-Ma nema tu tajni, to je naš tipični slavonski grah, ali moram naglasiti da smo danas svi koji smo kuhali pobjednici jer smo se svi odlično zabavili i družili i to je ono najvažnije -kratko je prokomentirao pobjednik prve Grahijade.

Grahijadi na Čačinačkim ribnjacima nazočio je i načelnik općine Alen Jurenac.

-Zaista moram povaliti naš DVD i Čačinačke Alkose koji su ovo sve odlično pripremili i mogu reći da ova manifestacija ima itekakvu budućnost. Naši ribnjaci su sami po sebi veliki mamac, a kada se ovako nešto lijepo na njima pripremi onda uvijek dođe veliki broj ljudi. Definitivno ćemo još više popuniti i proširiti ovaj sadržaj. Hvala svim Čačinčankama i Čačinčanima koji su danas došli i naravno veliko hvala organizatorima te kuharima – zaključio je Jurenac.

Treba svakako reći da je dio organizacije bila i humanitarna akcija, naime od kupnje pića sva donacija ide za liječenje malog Petra Špeha iz Čačinaca.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content