Općina Čačinci prijavila četvrtu fazu projekta “Zaželi sretniju starost u općini Čačinci”

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je 21. kolovoza 2023. godine otvoreni (trajni) Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – prevencija institucionalizacije”, u okviru Programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.” na koji je projektni prijedlog podnijela i Općina Čačinci pod nazivom “Zaželi sretniju starost u općini Čačinci”.

Riječ je o projektu vrijednom 594.000 eura koji će se provesti u partnerstvu s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Čačinci.

Načelnik Alen Jurenac naglasio je kako projekt uključuje ciljanu skupinu osoba od 65 i više godina starosti i invalidne osobe starije od 18 godina te će obuhvatiti 72 korisnika s područja općine i zaposliti 12 pružatelja usluga koji će pružiti potporu u kući.

-Provedbom projekta pridonijet ćemo povećanju socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu ciljnoj skupini. Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci i svi se radujemo i željno iščekujemo početak – rekao je Jurenac.

(www.icv.hr, vg, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content