EHF Europska liga: Našički “Gromovi” pobjedom žele ući u drugi krug natjecanja

Završetkom Europskog prvenstva za rukometaše ponovno se zahuktava klupska sezona. Nakon odigranih utakmica osmine finala Hrvatskog rukometnog kupa, ovog tjedna igraju se utakmice europskih klupskih kupova.

Danas (utorak) se igraju utakmice prvog kola drugog kruga EHF Europske lige. Našički NEXE, koji je iz prvog kruga prenio dva boda iz međusobnog susreta sa Skjernom, na
svom terenu Sportske dvorane Osnovne škole kralja Tomislava, u 20:45 sati, ugošćuje stare poznanike- rukometaše švedskog Sävehofa, koji su u drugi krug prenijeli tri boda te su vodeća momčad skupine 2.

– U goste nam stiže klasična skandinavska momčad. Ekipa koja je strašno brza u tranziciji, a pri tome mislim i na individualnu tranziciju, posebno njihovih krila u kontrama i
polukontrama, ali i na ekipnu. To je odlika koja ih krasi, a uz to imaju i izvrsnu kombinatoriku i jako brz protok lopte u napadu. Morat ćemo ih, figurativno rečeno “najprije uhvatiti”, a nakon toga i čvrstom igrom u obrani “istući” i natjerati na greške. To će zahtijevati izuzetnu discipliniranost, posebice u napadu, jer svaka greška i poklonjena lopta bit će kažnjena brzom kontrom i lakim golovima. Šveđani često vole igrati 7 na 6, posebice kad su u rezultatskom deficitu, tako da se spremamo i na tu varijantu. Naravno da i oni imaju svojih slabosti i mane koje ćemo pokušati iskoristiti, a nastojat ćemo i mi njima “trčati u leđa” jer dosta mijenjaju u obrani pa se i to može iskoristiti. Imamo dosta problema s povrijeđenim i bolesnim igračima, ali nećemo kukati, dat ćemo sve od sebe da tu utakmicu dobijemo. Igramo na svom terenu, siguran sam da će tribine biti pune i da će naši navijači opet biti ogromna podrška dečkima- u najavi utakmice rekao je trener NEXE-a Branko Tamše.

O značaju utakmice nešto je rekao i krilni igrač Manuel Štrlek.

– Ovo je jako bitna utakmica za nas. Sävehof je u drugu fazu natjecanja prenio tri boda, mi dva, tako da si ne bismo trebali dopustiti kiks. Znamo da su oni ekipa koja jako puno trči pa ćemo morati biti vrlo agresivni u obrani, maksimalno skoncentrirani i ne raditi previše tehničkih grešaka. Mislim da smo protiv svih ekipa u ovoj grupi favoriti u Našicama, ali to naravno moramo pokazati i na terenu. Siguran sam da će utakmica biti zanimljiva, brza i s puno postignutih pogodaka. Uvjeren sam da imamo kvalitetu i da u toj utakmici uz podršku naših navijača možemo pobijediti. Nećemo biti kompletni, imamo nešto povrijeđenih i bolesnih igrača, no to je sastavni dio sporta. Najvažnije je da oni igrači koji danas budu istrčali na teren daju svoj maksimum od prve do zadnje minute i “poginu” na terenu- zaključio je Manuel Štrlek.

Tribine u Sportskoj dvorani Osnovne škole kralja Tomislava sigurno će biti prepune, a oni koji ne uspiju doći do ulaznice utakmicu će moći gledati na kanalu Arena sport 2.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content