Veselin Vujović službeno predstavljen kao novi trener našičkih “Gromova”: “Moje ambicije su pobjedničke, nisam došao biti drugi”

Bivši crnogorski rukometni reprezentativac Veselin Vujović danas je i službeno predstavljen kao novi trener rukometaša NEXE-a! Iako se špekuliralo o brojnim imenima koja bi mogla doći na klupu “Gromova”, dogovor s Vujovićem, prema riječima predsjednika RK NEXE Josipa Ergovića, pao je na obostrano zadovoljstvo.

– Budući da su naše ambicije velike, smatramo da je Veselin najbolje rješenje za naš klub. Osim toga, odlučili smo pojačati i naš stručni stožer tako da nam dolazi i Krešo Ivanković, dosadašnji trener RK Dubrava i izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske koji će biti Vujovićev pomoćnik- istaknuo je Ergović u ponedjeljak.

Popularni Vujo u svojoj je igračkoj karijeri bio trostruki osvajač Lige prvaka s Metaloplastikom iz Šapca i Barcelonom, s reprezentacijom bivše Jugoslavije okitio se zlatima i srebrima na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama, a 1988. godine proglašen je za najboljeg rukometaša svijeta. Uspješan je Vujović i u trenerskim vodama. U dva je navrata bio trener RK Zagreb, vodio je skopski Vardar, Ciudad Real, Koper i Al Sadd, a bio je i izbornik reprezentacije Srbije i Crne Gore te Slovenije s kojom je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 2017. u Francuskoj svladavši reprezentaciju Hrvatske. Posljednji angažman imao je kao izbornik reprezentacije Irana, a sada je pred njim novi izazov. 

– S predsjednikom Eregovićem angažman sam dogovorio relativno brzo, a sve ono što sam čuo dokaz je da se ovdje radi na jednoj velikoj razini. NEXE je klub koji je prepun kvalitetnih što mladih što iskusnih igrača. Bilo bi poželjno da imamo još jednu agresivniju trojku za obrambeni dio igre, no vjerujem da s ovom momčadi koja je trenutno na raspolaganju možemo napraviti jako dobar posao. Na meni je sada da opravdam povjerenje i da pokažemo na terenu najbolje od sebe- ističe Vujović i dodaje:

– Nisam došao u Našice da budem drugi, to može biti bilo tko. Želja mi je da igrači u klubu napreduju i tehnički i taktički te da ostvarujemo dobre rezultate i da dovedemo naslov prvaka i u ovaj kraj Hrvatske. Moje ambicije su pobjedničke, toga se držim i siguran sam da ljudi u klubu razmišljaju isto- dodaje.

Prvu utakmicu na klupi NEXE-a Vujović će odraditi u subotu u 3. kolu domaće Lige za prvaka na gostovanju u Poreču, nakon čega slijedi put u Švedsku i utakmica protiv IK Sävehof. Na klupi NEXE-a Vuja će biti sigurno do kraja sezone, no obostrana je želja da se suradnja nastavi i dalje.

(www.icv.hr, mra, RK NEXE)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content