Sve je spremno za 10. Đurđenovački mali maraton: Ove godine rekordan broj sudionika, na rasporedu i dvije utrke nordijskog hodanja

Jubilarni, 10. Đurđenovački mali maraton i ove se godine održava u sklopu obilježavanja blagdana svetog Josipa i Dana općine Đurđenovac. Deseto izdanje ove kultne utrke ponovno će privući brojne trkačke legende, rekreativce i uzvanike iz svijeta sporta.

Đurđenovački mali maraton na rasporedu je ove nedjelje, 17. ožujka s početkom u 10:30 sati. Dosad je, putem interneta, odnosno web stranice stotinka.hr prijavljeno gotovo 500 natjecatelja, a svi oni koji se dosad nisu prijavili, a žele sudjelovati, to će moći učiniti dan prije utrke od 10 do 12 sati u vijećnici zgrade Općine Đurđenovac i na sam dan utrke, na štandu kod startne zone u vremenu od 9 do 11 sati.

Uz polumaraton (21.1 kilometar), na rasporedu su i ove godine dječje utrke po uzrasnim kategorijama, kao i utrka građana (5 kilometara).

-Za dio onih koji se nisu prijavili i uplatili na vrijeme, a koji se zadnja dva dana prijave među prvima, postoji još i mogućnost dobivanja dijela startnog paketa, ali majicu utrke, nažalost, sigurno neće dobiti. Plaćanje kotizacije je isključivo gotovinom uz predočenje osobne iskaznice. Limit za dječje utrke je odavno ispunjen tako da nema mogućnosti dodatnih prijava – ističu organizatori, a više o cijeni kotizacije pogledajte OVDJE.

Po prvi puta, u sklopu Đurđenovačkog malog maratona, održat će se i dvije državne utrke nordijskog hodanja u dužini od 5 i 10 kilometara. Ove utrke se održavaju u suradnji s Hrvatskim savezom nordijskog hodanja (HSNH), sukladno važećim propozicijama i pravilima međunarodnog natjecanja INWA, kao jedno od redovitih kola Prvenstva Hrvatske, a prve takvog karaktera u Slavoniji. Natjecanje u nordijskom hodanju kontrolirat će licencirani suci Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, a utrke su objavljene u kalendaru utrka ovog saveza.

Organizatori se nadaju lijepom vremenu i brojnoj publici koju i ovog puta očekuju razni popratni zabavni sadržaji, bogata gastro ponuda i još puno iznenađenja.

Organizator događaja je Udruga športske rekreacije (UŠR) “Mirko Relac” Đurđenovac zajedno s ostalim udrugama s područja ove općine. Glavni pokrovitelj je Općina Đurđenovac, a glavni sponzor NEXE d.d.

(www.icv.hr, ts, foto: arhiva)

Plakat 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content